-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 3:06
No menu items!

Corneliu Vadim Tudor, învinuit de Parchetul General într-un nou dosar penal

spot_img

Vadim_SZ

Fondatorul Partidului România Mare, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, este așteptat, vineri dimineață, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție într-un nou dosar penal, au declarat surse judiciare pentru Sursa Zilei. Liderul PRM a fost chemat în calitate de învinuit ceea ce înseamnă că procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale față de Vadim Tudor.

Acuzațiile vizează art 289 și art 291 din Codul Penal, adică fals intelectual și uz de fals. Vineri anchetatorii urmează să-i adică la cunoștință europarlamentarului faptele de care este acuzat, cu toate detaliile reținute în sarcina sa.

În Codul Penal acuzația de fals intelectual este descrisă ca „Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări”. Pedeapsa pentru această faptă este închisoare de la 6 luni la 5 ani. Uzul de fals se referă la utilizarea înscrisului falsificat.

Corneliu Vadim Tudor mai este anchetat de Parchetul General în alte două dosare. Primul dintre ele se referă la scandalul făcut de europarlamentar la evacuarea PRM-ului din sediul central în urma unei decizii a instanțelor, scandal în urma căruia Parchetul General s-a sesizat pentru ultraj și nerespectarea hotărârilor judecătorești de către liderul PRM.

De asemenea, fostul său consilier de la Parlamentul European, Cezar Marin, l-a reclamat și el pe Vadim la Parchetul General acuzându-l că nu i-a plătit salariile pe câteva luni, de câteva mii de euro. Fostul consilier susține că Vadim și oamenii săi ar fi falsificat actele din care rezulta că Marin ar fi primit salariile dar banii au fost folosiți în alte scopuri.

Tribunalul București: Corneliu Vadim Tudor rămâne președintele PRM

Magistrații Tribunalului București au decis, joi, că Vadim Tudor rămâne președinte al PRM. Decizia instanței nu este, însă, definitivă și poate fi atacată cu apel.

Respinge excepţiile: inopozabilităţii acţiunii, lipsei capacităţii de exerciţiu a PRM prin Ioan Bâldea, lipsei calităţii de reprezentant a lui Ioan Bâldea şi lipsei calităţii procesual active a PRM prin Ioan Bâldea, ca neîntemeiate. Respinge cererea de înregistrare a modificărilor solicitate în baza Procesului Verbal al Plenarei Consiliului Naţional din 15.06.2013, cu privire la statut şi la organele de conducere ale Partidului România Mare, formulată de Partidul România Mare prin reprezentant Ioan Bâldea, ca neîntemeiată. Admite cererile de intervenţie în interes propriu formulate de Partidul România Mare prin preşedinte Corneliu Vadim Tudor şi de Filiala Mehedinţi a Partidului România Mare. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenientele Teodora Condruz Şi Angela Mihaela Bălan. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare pentru Ministerul Public, PRM prin reprezentant Ioan Bâldea, intervenienţii în interes propriu PRM prin preşedinte Vadim Tudor şi Filiala Mehedinţi a PRM şi în termen de 30 zile de la comunicare pentru intervenientele Teodora Condruz şi Angela Mihaela Bălan. Apelul se va depune la Tribunalul Bucureşti sub sancţiunea nulităţii conform art. 425 alin. 3 şi art. 471 C.pr.civ.. Pronunţată în şedinţa publică din 28.11.2013.

Tribunalul București

Cristi Ciupercă