-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:49
No menu items!

Conștiința – poarta secretă către tărâmurile non-fizice

spot_img

Un aspect al ființei căruia este greu să-i atribui o singură definiție

Deși este înțeleasă, în general, ca fiind starea de prezență, definiția conștiinței este cu mult mai cuprinzătoare și mai profundă, scrie noulpamant.ro. Conștiința este, probabil, unul dintre cele mai dificile lucruri căruia să-i poți atribui o singură definiție, și asta datorită proprietăților metafizice și misterioase pe care le cuprinde.

În acest punct al evoluției omenirii este imposibil să înțelegem toate aspectele legate de conștiință. Cu toate acestea, avem capacitatea de a înțelege câteva dintre stadiile ei (precum integrarea socială, stabilizarea materială, purificarea fizică, echilibrarea emoțională, sau armonizarea afectivă), studiind modul în care conștiința afectează percepția noastră și structurile realității.

Care este relația dintre conștiință și energie?

O definiție simplă a conștiinței s-ar putea traduce și prin faptul că, în principiu, ea este o energie de care ești conștient. Cum e posibil acest lucru? Pentru a înțelege mai bine cum conștiința și energia sunt, practic, două părți ale aceluiași întreg, e nevoie de o cunoaștere mai profundă a efectelor particulelor.

Conștiința mai poate fi tradusă și ca fiind domeniul de conștientizare al unui om, începând cu propriul corp și extinzându-se în tărâmuri non-fizice. Spre exemplu, Buddha punea câteva întrebări: „Poți să fii conștient de senzațiile tale corporale, de gândurile tale, de emoțiile tale și de energia ta? Poți fi conștient chiar și de propria conștiință? Poate conștiința deveni independentă de sine, de spațiu și timp?”

Dincolo de conștiință către inteligența pură

Printr-o extindere a conștiinței se poate experimenta intenția cosmică a ”software-ului” universului care conține codurile de creație și de distrugere, precum și experiența acumulată și descoperirile întregii vieți. Mai mult, se poate ajunge chiar și la o stare amplasată dincolo de conștiință, pe care specialiștii au definit-o ca fiind inteligență pură, în care nu există niciun observator și nici ceva de observat.

Datoria noastră este să evoluăm în spiritul conștiinței și să contribuim la dezvoltarea ei. În măsura în care noi suntem conștienți de Univers și El este conștient de noi, asimilează din experiența noastră și descoperă potențialul ascuns în existența noastră.

Conștiința conduce la evoluție, iar energia creează viață

Și totuși care este relația dintre conștiință și energie? Simplu: relația este bidirecțională: pe de o parte este conștiința timpului, care induce vibrații și care dă naștere spiritului, cea mai subtilă formă de energie, iar pe de altă parte este energia care oferă viață și evoluează progresiv, și permite accesul la un nivel mai ridicat de conștiință, de-a lungul creației.

Conștiința direcționează energie, iar energia inspiră conștiința

Când una dintre ele se află într-o stare extrem de energică, abundă optimismul, apare creativitatea, crește sentimentul de încredere în sine, iar emoția devine un spectru intens și bogat. Prin urmare, lumea pare să se transforme, dezvăluind potențiale ascunse și interconexiuni holografice.

De ce avem conștiință?

Unul din principalele motive pentru care avem nevoie de conștiință și pentru care am fost înzestrați cu ea, este faptul că trebuie să fim conștienți de natura noastră, de ființă simțitoare vie, astfel încât să putem co-crea. Însă pentru a atinge acest nivel este nevoie de mult mai mult. Pentru o mai bună înțelegere a energiei inteligente e nevoie de pătrunderea în diferite substraturi ale minții, precum subconștientul și conștientul.

Subconștientul se poate manifesta mai pregnant atunci când mintea este într-o stare de relaxare totală. Este cea mai sigură cutie de depozitare a tuturor dorințelor, experiențelor și amintirilor, fie că sunt bune sau rele. Stochează sentimente și impresii create de experiențele trăite. Această stare de spirit operează sub conștiința ta, motiv pentru care, în majoritatea cazurilor, nu îi poți urmări activitatea.

Pe de altă parte, conștientul este o stare de spirit care permite observarea propriilor gânduri și a mediului înconjurător. Spre deosebire de subconștient, conștientul procesează informațiile legate de mediu printr-o metodă liniară, permițând experimentarea vieții într-un mod ușor de înțeles.

Fără conștiință, noi și realitatea noastră am înceta să existăm, deoarece totul este construit pe fondul acestei energii inteligente.

Olimpia Diaconiuc