-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 5:15
No menu items!

Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii

spot_img

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunțat că va primi 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), aceasta fiind prima tranşă aferentă blocului energetic nr.7 de la Sucursala Işalniţa.

”Se estimează că cea de-a doua tranşă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

La sfârşitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcţional, prima tranşă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la Sucursala Rovinari. Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obţinerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiţii cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi modernizarea instalaţiilor de producere a energiei electrice din România.

CE Oltenia a depus în anul 2014 primele cereri în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru investiţiile companiei cuprinse în Planul National de Investiţii, respective pentru reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit, de la SE Rovinari şi reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, de la SE Işalniţa.

De asemenea, compania a mai anunţat că peste 75% din numărul de salariaţi ai CE Oltenia au beneficiat de majorări salariale.

 

CEO a încheiat anul 2017 cu un profit estimat de circa 200 milioane lei. În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei. Ultimul an pe profit fusese 2013.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producţie de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producţia totală de energie a României.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni.

T.S.