Haosul de pe drumurile țării precum și lipsa de reacție a autorităților determină oamenii să-și ceară drepturile în fața judecătorilor.
Astfel, în luna martie a acestui an un cetățean pe numele său Victor Budulache a decis să cheme în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Direcția Regională de Drumuri și Poduri București. Obiectul procesului de la Tribunalul București a fost „obligația e a face – montare panouri fonoabsorbante”. După doar două termene de judecată, la sfârșitul lunii iunie judecătorii i-au dat dreptate lui Victor Budulache.
„Admite in parte cererea formulată de reclamantul Budulache Victor în contradictoriu pârâta Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin Direcţia Regionala de Drumuri si Poduri Bucureşti. Obligă pârâta să implementeze Planul de acţiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier pentru tronsonul A1 km 030+510-049+208 din dreptul satului Palanca aparţinând de comuna Floreşti Stoeneşti. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal”, se arată în dispozitivul deciziei din 30 iunie a Tribunalului.
Comuna Floreşti-Stoeneşti, parte a judeţului Giurgiu, este situată în zona de nord a judeţului, la 30 de km de Bucureşti şi 100 de km de Municipiul Giurgiu; la sud este mărginită de Autostrada Bucureşti-Piteşti, iar la vest de râul Argeş.
Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a contestat însă deja decizia Tribunalului, pe 28 iulie fiind înregistrat la Curtea de Apel București recursul declarat de instituția publică care consideră că cetățeanu reclamant nu era îndreptățit să ceară montarea acelor panouri.
Cristi Ciupercă