Comercianţii de la metrou au pierdut procesul intentat primăriilor de sector, Metrorex şi firmei Sindomet, după ce autoritățile au decis, la începutul lunii aprilie, evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal.
Judecătoria Sectorului 1 București a respins acțiunea formulată în instanță de comercianții de la metrou, conform portalului instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.
Asociația Comercianților de la Metrou i-a dat în judecată pe primarii de sector, dar și pe primarul general, alături de Metrorex, Sindomet Servcom și Administrarea Domeniului Public București, după ce autoritățile au decis desființarea spațiilor comerciale motivând că acestea funcționează ilegal.
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, că acţiunea de desfiinţare a spaţiilor ilegale de la metrou continuă.
„63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou. Mulţumesc primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, şi 6, Ciprian Ciucu, care au desfăşurat în ultimele 2 săptămâni activităţi de desfiinţare a construcţiilor ilegale. Ieri seară, într-o acţiune amplă, primăria sectorului 4 a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou (Piaţa Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi)”, a transmis Cătălin Drulă.
Drulă a precizat că Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5, fiind convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând.