10.6 C
București
sâmbătă, 2 noiembrie 2024 - 9:19
No menu items!

Combate, natural, depresia

spot_img

depresie

În prezent, se apreciază că în Europa și Statele Unite, proporția celor afectați de o formă ușoară sau medie de depresie este de 18-20%, adică o persoană din cinci!

Un procent important al populației suferă simultan atât de depresie cât și de anxietate, iar studii științifice au stabilit o legătură directă între dietă și depresie și anxietate.

Schimbă-ți dieta

Dieta săracă și stilul de viață sedentar sunt responsabile de depresie și anxietate. Dacă dorești ca micșorezi intensitatea acestor stări, adopță o dietă din care să lipsească alimentele procesate, junk-food-ul, produsele rafinate și care conțin mult zahăr. Consumă fructe, legume, cereale integrale, pește etc.

Mănâncă ciocolată neagră

Ciocolata neagră conține mult magneziu, care este un mineral esențial pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
Deficitul de magneziu se asociază cu dificultăți de concentrare, oboseală cronică, dureri musculare.

Fă exerciții fizice

Mai mult de 80% dintre persoanele depresive provin din mediul urban și au un trai sedentar.

Dacă suferi de depresie și anxietate, exercițiile fizice aurolul de a îmbunătăți metabolismul și digestia, de a îmbunătăți conexiunile între neuroni în regiunea creierului responsabilă de aceste tulburări și de a elimina toxinele. Alege exercițiile care nu atentează la sănătatea ta în cazul în care suferi și de alte afecțiuni (boli cardiovasculare, obezitate, diabet etc).

Studiile au arătat că, după 30 de minute de efort fizic scoarța cerebrală eliberează anumiti neuro-transmițători care generează stări de realaxare, mulțumire, optimism.

Beneficiază de lumina solară

Studiile au arătat că lipsa luminii solare duce la depresie, anxietate, agitație, scăderea capacităților fizice, psihice, intelectuale.

Atunci când radiațiile luminoase și ultraviolete ale soarelui ajung în contact cu pielea, anumite celule fotosensibile de la acest nivel, transmit impulsuri nervoase, care ajunse la creier, stimulează producerea endorfinelor „hormonii fericirii”. .Acești neurotransmițători induc o stare de bună-dispoziție, au un efect tonic psihic și fizic, cresc optimismul.

R.M.