1.7 C
București
joi, 23 ianuarie 2025 - 7:51
No menu items!

CNCAV anunţă intensificarea activităţilor de informare şi vaccinare în comunităţile rurale cu ajutorul caravanelor

spot_img

CNCAV anunță, joi, intensificarea activităţilor de informare şi vaccinare în comunităţile rurale cu ajutorul caravanelor. În acest sens a fost organizat un atelier online destinat consolidării proceselor de operaţionalizare a caravanelor. Specialiştii anunţă că o mare parte a populaţiei rămâne nevaccinată şi neprotejată împotriva posibilelor rezultate severe ale bolii, mai ales în mediul rural.

”Astăzi, 27 ianuarie a.c., peste 80 de experţi români în sănătate publică şi medici de familie din toate judeţele, implicaţi în derularea campaniei de vaccinare din ţară, au participat la atelierul online destinat consolidării proceselor de operaţionalizare a caravanelor de informare şi vaccinare împotriva COVID-19 în zonele rurale.
 
 Evenimentul a fost organizat de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)”, a transmis, joi, CNCAV.  

Sursa citată a precizat că, potrivit datelor existente la data de 26 ianuarie, 7.958.915 persoane din România s-au vaccinat cu schemă completă, ceea ce reprezintă 47,09% din totalul populaţiei eligibile cu vârsta peste 12 ani.  

”Cu toate acestea, o mare parte a populaţiei rămâne nevaccinată şi astfel neprotejată împotriva posibilelor rezultate severe ale bolii COVID-19, populaţie aflată în special în zonele rurale”, a transmis CNCAV.  

”Acest demers se înscrie în seria acţiunilor de informare privind beneficiile şi importanţa vaccinării, prin mesaje adaptate fiecărei comunităţi, care să integreze şi să ţină cont de principalele bariere la vaccinare pe care oamenii încă le au.

Ne dorim, în felul acesta, promovarea campaniei de vaccinare în beneficiul sănătăţii publice, prin implicarea activă a tuturor „actorilor” relevanţi de la nivelul comunităţii, care pot schimba percepţia oamenilor asupra vaccinării.

Pentru acest lucru, este determinant să ştim pe cine ne putem baza la nivel local, cum putem valorifica la maximum informaţiile ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, este esenţial să cunoaştem bine comunitatea căreia ne adresăm, cu toate particularităţile ei culturale, religioase şi demografice”, a declarat Col. Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). 

La rândul său, directorul ECDC a precizat că este crucială creşterea ratei de vacicnare.