4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 15:11
No menu items!

Clanul interlop Iordan, din dosarul armelor furate la Ciorogârla, cercetat pentru agresările unor politicieni, comandate de primarul din Chiajna

spot_img

Autoritățile judiciare cercetează două incidente grave petrecute, în ultima lună, în Chiajna, unde membrii clanului interlop Iordan sunt folosiți de primarul Mircea Minea în răfuielile politice pe care le are cu adversarii săi.

Un consilier județean PNL din Ilfov a fost agresat, marți seara, de membrii clanului Iordan, folosit, nu pentru prima dată, de primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, pentru a-și rezolva problemele politice cu adversarii săi.

Consilierul județean PNL Constantin Ofițeru a relatat, la Antena 3, că, marți seara, a fost atacat de mai mulţi interlopi care i-au lovit cu toporul maşina. „Mă îndreptam spre domiciliu, ora 18.30. Pe o stradă lăturalnică, la aproximativ 500 de metri de casă, am fost blocat de o maşină neagră, condusă de Iordan Alexandru, un membru al Clanului Iordan. În depăşirea lui, am avut o discuţie. Ei, în urmă cu 2 săptămâni, au mai făcut un gest asemănător. Au bătut un coleg PNL, după o şedinţă de Consiliu local, în care s-a ales un nou viceprimar al comunei Chiajna. Toate aceste lucruri se petrec datorită primarului care vrea să ţină comuna sub control, cum spune domnia sa, de 26 de ani. M-au atacat cu topoare, săbii, cuţite, bâte. M-au alergat, mi-au spart maşina. Mi-au speriat familia, copiii”, a susținut Constantin Ofițeru, consilier PNL, la Antena 3.

„Mi-au reproşat că l-am susţinut pe acest coleg care a fost bătut în urmă cu două săptămâni şi că l-am îndrumat să depună plângere şi să urmeze calea legală. Acest lucru i-a deranjat. S-a depus o plângere penală la momentul respectiv. Este un dosar în derulare. Poliţia ştie mai multe. Cert este că ei au continuat ameninţările asupra colegului meu care, constrâns într-un fel, a renunţat la plângerea pentru vătămare corporală.

Colegul meu a fost bătut în incinta Poliţiei Locale Chiajna, unde s-a desfășurat această şedinţă. Poliţiştii locali, care trebuia să intervină, au muşamalizat chestia asta, şeful poliţiei fiind un apropiat al acestui Clan Iordan. Camerele de supraveghere care au surprins tot momentul, toată bătaia au fost şterse. Din informaţiile pe care le deţin eu, la polițiști au ajuns două camere care erau în cealaltă parte a clădirii, nu au surprins momentul. Toţi consilierii de la PSD, PNL, care au participat la şedinţă, sunt martori”, a mai spus consilierul liberal.

Viceprimar impus cu pumnii

În luna decembrie a anului trecut, chiar înainte de Crăciun, trei membri ai clanului Iordan l-au agresat cu brutalitate pe un consilier local PNL, care a contestat modul în care a fost ales viceprimarul comunei Chiajna, după cum acuză organizația PNL din Chiajna pe pagina oficială de Facebook.

Mircea Minea, aflat la al şaselea mandat de primar al comunei Chiajna, i-ar fi adus pe membrii clanului Iordan să asiste la şedinţa de Consiliu, ca tactică de intimidare, pentru instalarea unui apropiat în funcţia de viceprimar – Constantin Dumitru. Şedinţa a degenerat, iar membrii clanului interlop i-ar fi aplicat o corecţie fizică lui Claudiu Luca, consilier PNL, scrie publicaţia locală Chiajna.info.

Presa locală relatează pe larg cum consilierul liberal a fost bătut interlopi şi notează că primarul în funcţie a rezolvat de multe ori treburi politice prin forţă, cu ajutorul ameninţărilor. Miza lui Minea, relatează Chiajna.info, a dorit să obţină votul necesar pentru a-şi instala în funcţia de viceprimar omul de încredere, iar ”trupa de comando” aflată la dispoziţia edilului l-ar fi snopit în bătaie pe consilierul local PNL, pentru că acesta a contestat actele procedurale făcute în timpul şedinţei. Pe pagina de Facebook a PNL este descris tot evenimentul.

Dosarul armelor furate

Frații Liviu și Alexandru Iordan, liderii clanului de sportivi cu același nume, au fost cercetați și trimiși în judecată de procuroii DIICOT, după ce au fost reținuți și arestați, în celebrul dosar privind furtul de arme din unitatea militară din Ciorogârla.

La sfârșitul anului 2009, ei au fost prinși la Sinaia și reținuți, după ce ar fi fost văzuţi în zona localităţii Buşteni, cei doi fraţi fiind căutaţi în legătură cu furtul armelor de la Unitatea Militară 01916 din Ciorogârla.

Reținerea lor a fost operată după ce anchetatorii au găsit peste 30 de arme din cele dispărute de la unitatea militară Ciorogârla, în depozitul ai cărui proprietari erau frații Iordan.

Liviu Iordan a fost arestat, de Tribunalul București, alături de alte 14 persoane, pentru furtul armelor, dar și pentru că ar fi încercat să vândă o parte din acestea.

Potrivit unui comunicat oficial al DIICOT, „în sarcina acestuia se reţine că, în cursul lunii  decembrie 2009, în înţelegere cu fratele său, inculpatul Iordan Nicolae, şi cu inculpatul Costea Marius, au oferit spre  vânzare, contra sumei de 17.500 euro, 10 pistoale model TT şi 3 pistoale mitralieră tip Kalaşnikov, care proveneau din furtul comis în luna ianuarie 2009”.

Liviu Iordan a fost reținut pentru constituirea unui grup infracțional organizat, furt cu consecințe deosebit de grave, deținere și vânzare fără drept de arme.

Andrei Tudor