Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat pe Mircea Geoană, contracandidatul său la alegerile prezidențiale, spunând că a mers în „toate călătoriile” cu banii furați de cumnatul său, Ionuț Mircea Costea.
Atacul lui Ciolacu a venit, vineri seară, după o întrebare lansată de candidatul independent Mircea Geoană în cadrul unei emisiuni de la Antena 1.
„Ați mințit în mod repetat despre afacerile nepotului, în mod evident un paravan pentru afacerile dvs., ați mințit cu privire la relațiile cu clanul Nordis și reptatatele călătorii cu avion de lux. Toate acestea sunt elemente clare de abuz de putere și corupție politică. Veți continua să îi protejați, așa cum a făcut Traian Băsescu?”, a fost întrebarea lui Mircea Geoană.
Ciolacu a spus că nepotul său ”nu a furat, a depus un proiect” şi ”nu a dat pe cineva la o parte” atunci când a accesat fonduri.
”E corupţie în momentul în care se dovedeşte că eu am intervenit. Vă daţi seama că de şase luni de zile se caută intens. Să nu credeţi că asta nu nepotul a ieşit aşa, din joben. Nu am sunat niciodată, nu am intervenit. Cu Nordis: Nordisul are o problemă acum. Acum trei ani nu avea o problemă. Eu mi-am plătit toate călătoriile”, a explicat Ciolacu.
”Să-l întreb eu pe domnul Geoană acum ce mai face cumnatul dânsului? Cumnatul dânsului e condamnat şase ani că a furat 20 de milioane de euro de la Eximbank, destinaţi companiilor româneşti. Cât tupeu poţi să ai, chiar dacă te cheamă Mircea Geoană, chiar dacă ai fost adjunct la NATO, cât tupeu poţi să ai, tu să ai un infractor în familie, fugit din ţară înainte de a primi condamnarea, că aflăm acum cu toţii că cu banii pe care i-a furat (cumnatul – n.r.) de la Eximbank, domnul Geoană şi familia sa au mers pe acei bani în toate călătoriile. Domnul Geoană, eu nu am mers în călătorii din bani furaţi”, a spus Marcel Ciolacu.
Campania electorală s-a încheiat sâmbătă
Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a ajuns la final sâmbătă, la ora 7.00, competitorii electorali având obligaţia să respecte prevederile legale în vigoare şi să nu continue propaganda electorală.
După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.
Continuarea propagandei electorale după încheierea perioadei de campanie electorală constituie contravenţie.
Cu 48 de ore înainte de ziua votării este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete cu conţinut electoral făcute pe stradă. În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării.
Cu 24 de ore înainte de începerea votării şi până la închiderea urnelor sunt interzise difuzarea oricăror mesaje şi comentarii cu conţinut electoral, a emisiunilor şi spoturilor publicitare electorale, precum şi invitarea sau prezentarea în programe a candidaţilor şi a reprezentanţilor acestora şi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care susţin candidaţi, cu excepţia situaţiilor în care persoane ale căror drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unei emisiuni electorale a unor fapte neadevărate beneficiază de drept la replică.
Adina Bucur