-0.9 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 11:00
No menu items!

Cine l-a înregistrat și turnat pe Dorin Cocoș la DNA. VIDEO

spot_img

Dinu Pescariu, devenit martor în ancheta DNA, l-a înregistrat pe Dorin Cocoş când îi cerea, în urmă cu o lună, să scrie 21 de chitanţe antedatate,  pentru un pretins împrumut din 2011

Dorin_Cocos_SZ 3

Conform referatului procurorilor DNA, Dorin Cocoș a împrumutat, în 2011, 500.000 de euro de la Dinu Pescariu, dar de fapt banii erau șpaga împărțită de cei doi din contractul Microsoft.

În luna septembrie 2014, se pare că Dorin Cocoş a citit dezvăluirile făcute de Sursa Zilei, în care era descrisă implicarea numele fostului soț al Elenei Udrea în circuitele financiare din dosarul Microsoft-Fujitsu-EADS, şi i-a cerut partenerului să semneze 21 de chitanţe care să arate restituirea retroactivă a împrumutului fictiv.

În luna septembrie 2014, după ce au apărut în presă primele informaţii cu privire la dosarul 187/P/2013, Dorin Cocoş i-a solicitat lui (…) să semneze un număr de 21 de chitanţe prin care să ateste în mod nereal că i-a fost restituită suma de 210.000 euro. Chitanţele erau antedatate şi atestau în mod nereal, faptul că (…) ar fi primit de la Dorin Cocoş la anumite intervale de timp, sume de bani.

Referat DNA

Expertiza grafologică a arătat că toate cele 21 de chitanţe sunt semnate de Dorin Cocoş cu pixuri având pastă diferită. Cele 5 pixuri au fost găsite la percheziţiile făcute inclusiv la Fundaţia care-i poartă numele lui Dinu Pescariu.

Așa cum rezultă din probatoriul testimonial administrat în cauză și din extrasele de cont, ridicate în format electronic la percheziția domiciliară din biroul lui Dinu Pescariu de la sediul Fundației Dinu Pescariu (valorificate în urma percheziției informatice a mediilor de stocare a datelor), Cocoș Dorin a pretins și primit de la Claudiu Florică prin intermediul lui Dinu Pescariu suma de 9.000.000 de euro

Referat DNA

Procurorii chiar enumeră la mijloace de probă împotriva lui Dorin Cocoş înregistrarea ambientală a discuţiilor sale cu Dinu Pescariu din luna septembrie.

8. Din discuţiile dintre inc. Cocoş Dorin şi (…), rezultă că inculpatul Cocoş Dorin i-a solicitat acestuia semnarea chitanţelor antedatate deşi realiza caracterul fraudulos al acestora: procesul verbal de redare a discuţiilor dintre Cocoş Dorin şi (…), discuţii înregistrate ambiental (…) procesul verbal de redare a discuţiilor dintre Cocoş Dorin şi (…), discuţii înregistrate ambiental (…)

Referat DNA

Anchetatorii susţin că modalitatea de întocmire şi semnare a chitanţelor denotă caracterul fraudulos al acestora, intenţia lui Cocoş fiind aceea de a asigura o aparenţă de legalitate sumelor de bani pretinse şi primite pentru traficul de influenţă exercitat. Contractul de împrumut semnat de Dorin Cocoş, contractat datat 03.11.2011, are ca obiect acordarea unui împrumut de 500.000 euro pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului prin act adiţional, cu precizarea că sumele nu sunt purtătoare de dobândă. Împrumutul de jumătate de milion de euro de la Dinu Pescariu se regăsește și în declarația de avere, din 2012, a ministrului de atunci, Elena Udrea. Un alt împrumut, contractat chiar de Elena Udrea de la Dinu Pescariu, de 200.000 RON apare, de asemenea, în declarația de avere a fostei soții a lui Cocoș, din 2008.

NIRO a cerut OFICIAL comision de 15% din contractul pentru informatizarea României

Deşi aveau de mai bine de un an circuitele financiare dintre Fujitsu Siemens Computers şi două dintre offshore-urile controlate de Nicolae Dumitru, procurorii DNA au folosit chiar „apărarea” omului de afaceri ca să ceară arestarea lui NIRO pentru traficul de influenţă din contractul de licenţiere Microsoft.

Din întâmpinarea (…) , rezultă că acesta a susținut în fața acestor autorități că, în calitate de proprietar al firmei Running Total Group, firmă ce a contribuit la consolidarea mediului de afaceri din România, fiind considerat un lider de opinie în mediul economic, prin „rețeaua extinsă de cunoștințe a contribuit la încheierea contractelor dintre Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH și statul român.

Referat DNA

Procurorii mai enumeră la argumente chiar întâmpinarea depusă de Nicolae Dumitru prin apărătorul său:

Se arată că suma încasată de Running Total Group de la Slytherin Markting Ltd reprezintă onorariul pentru intermedierea necesară încheierii cu succes a contractului dintre Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH și statul român. Se arată că firma Profinet Aktiengesellschaft a obținut din acest contract suma de 22,8 milioane de dolari, iar Running Total Group suma de 7,65 milioane de USD

Referat DNA

Procurorii insistă că achizițiile de licențe ar fi trebuit să facă obiectul unei proceduri de achiziție publică, iar faptul că nu au fost identificate demersuri legale ale lui Dumitru Nicolae pentru promovarea produselor Microsoft, „susținerea acestuia că a efectuat o activitate de intermediere constituie o recunoaștere a activității de trafic de influență”.

CITEȘTE AICI REFERATUL INTEGRAL