-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:56
No menu items!

Cinci greșeli pe care le facem dimineața

spot_img

O zi obişnuită ar putea începe mult mai bine dacă reușim să evităm greșelile pe care le facem fără să vrem dimineața

ceas

Jurnaliștii de la publicația Huffington Post au prezentat cele cinci greșeli pe care le facem frecvent dimineața și „trucurile” ce pot fi aplicate pentru a le evita.

  • Vă daţi repede jos din pat

Vă daţi repede jos din pat pregătiţi pentru o nouă zi. Problema este că în acest moment cereţi prea mult muşchilor spatelui care sunt deja rigizi după o noapte petrecută fără a schimba prea des poziţia corpului. O mişcare prea rapidă poate duce la spasm muscular ce poate provoca dureri lombare sau alunecări şi chiar rupturi de disc vertebral. De asemenea, după ce staţi întinşi pentru mai multe ore, când vă daţi jos repede din pat, sângele este împins puternic către picioare, iar asta vă produce o senzaţie de ameţeală şi vă poate face să vă împiedicaţi – efect întâlnit des la femei.

Recomandări: Ar trebui să vă ghemuiţi cu genunchii la piept (câte unul pe rând, apoi amândoi) – aceasta vă va ajuta nu numai să vă dezmorţiţi muşchii, ci şi să vă puneţi sângele în mişcare, pentru a căpăta mai multă stabilitate atunci când vă daţi jos din pat.

  • Ţineţi draperiile lăsate atunci când vă pregătiţi să plecaţi la muncă

Draperiile vă ajută să transformaţi camera într-un loc plăcut, în care să puteţi adormi. Însă, efectele benefice dispar odată cu trezirea din somn. Pentru a începe ziua cu o atitudine pozitivă şi a regla ceasul intern este nevoie de lumina soarelui. Lăsând razele dimineţii să pătrundă în casă puteţi chiar să vă controlaţi greutatea.

Recomandări: Strângeţi complet draperiile imediat după ce coborâţi din pat.

  • Amânaţi câteva clipe de desfătare până la prânz

Majoritatea munciţi din greu, iar apoi luaţi o mică pauză la prânz sau mai degrabă la ora 3 după-amiaza, când vă părăsesc puterile. Potrivit unui studiu, angajaţii bine-dispuşi au avut parte de evenimente plăcute dimineaţa, în contrast cu cei care şi-au început ziua morocănoşi. De asemenea, prima categorie a fost mai puţin afectată de şicanele apărute în relaţiile cu colegii.

Recomandări: Ar trebui să vă desfătaţi cu o cafea cu lapte în drum spre locul de muncă, să vă sacrificaţi câteva minute pentru a suna pe cineva sau să vă bucuraţi de soarele dimineţii.

  • Puneţi ceasul să sune prea devreme

V-aţi făcut nişte calcule: după ce opriţi alarma, mai aţipiţi 10 minute, apoi vă ia 3 minute să coborâţi din pat şi să aranjaţi cearșaful. Dar un somn întrerupt vă va afecta organismul, fiindu-vă mai greu să adormiţi seara.

Recomandări: Este indicat să vă treziţi atunci când soneria se opreşte, nu peste 10 sau 20 de minute.

  • Începeţi dimineaţa cu exerciţii

Pentru a vă ajuta organismul, ar trebui să mâncaţi în primele 30 de minute după trezire, dar acest lucru pare mai greu de realizat atunci când primul lucru la care vă gândiţi sunt exerciţiile matinale. Dar a sări peste masa de dimineaţă este o problemă. După ce aţi „postit” o noapte întreagă, organismul vostru are nevoie de carbohidraţi pentru a reface resursele epuizate de energie – mai ales dacă aveţi de gând să le epuizaţi şi mai mult la gimnastică.

Recomandări: Este indicat să mâncați un pumn de fulgi de cereale integrale sau o jumătate de banană în drumul vostru spre ușă (și un pahar de apă, desigur, având în vedere faptul că ultima dată când ați băut apă s-a întâmplat în urmă cu 7 ore).

D.M.