5.3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 21:07
No menu items!

Cifrele oficiale: 288 de pacienți COVID-19 la Terapie Intensivă. Cea mai mare creștere a numărului de cazuri grave

spot_img

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 468 de noi cazuri de îmbolnăvire COVID-19, la Terapie inntensivă fiind internați cei mai mulți pacienți de până acum: 288 de bolnavi, în stare gravă, care necesită asistență respiratorie. Decizia de intubare a pacienților COVID-19 este tot mai des contestată în plan medical internațional.

Raportul valabil pentru 24 de ore arată că în carantină instituționalizată se aflau 12.809 persoane și alte 40.774 se aflau în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. 

Numărul de teste prelcurate la nivel național este de 106.357.

„De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.172 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 135 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.”, se arată în comunicatul oficial. 

Dacă se păstrează ritmul de infectare, România ar putea să depășească, joi, pragul de 10.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, până acum, 2.406 au fost declarate vindecate și externate.

Un studiu publicat în urmă cu patru zile de medici americani și italieni a arătat că starea pacienților intubați se agravează accelerat, de aceea tot mai mulți medici întârzie decizia de a-i asista respirator pe bolnavi. 

Dacă la începutul epidemiei pacienţii care nu puteau respira erau trataţi după protocolul aplicat sindromului de detresă respiratorie şi erau intubaţi devreme, acum acest lucru este întârziat de medici cât de mult posibil. Ei au realizat că manifestările date de COVID-19 nu sunt la fel cu cele date de tulburările respiratorii obişnuite şi că plămânii nu sunt deterioraţi în acelaşi mod, ar fi mai puţin rigizi în cazul infecţiei cu SARS-Cov-2”, relatează Mediafax.ro.

Mulţi doctori spun că nu se mai pot baza pe protocolul obişnuit atunci când vine vorba să intubeze pacienţii cu COVID-19 aflaţi în stare gravă.
 

Ei au descoperit că starea pacienţilor se deteriorează rapid după intubaţie, lucru care a dus în multe spitale la întârzierea folosirii aparatelor de ventilaţie.

În Marea Britanie şi New York 80% dintre pacienţii intubaţi au murit.