Săptămâna aceasta vă recomandăm un desert delicios, perfect pentru zilele de iarnă
Ingrediente:
- 200 gr unt,
- 400 gr ciocolată neagră,
- 3 ouă,
- 3 linguri zahăr,
- 3 linguri făină.
Mod de preparare:
Se amestecă, cu ajutorul unui tel sau mixer, ouăle cu făina și zahărul, până se obține o compoziție omogenă.
Ciocolata ruptă în pătrățele sau trecută prin robotul de bucătărie se topește cu untul la bain-marie.
Se lasă să se răcească 3-5 minute, apoi se toarnă peste compoziția de ouă, făină și zahăr.
Se amestecă bine, apoi se toarnă în formele unse cu unt. Pentru a evita lipirea prăjiturii de pereții formei, se presară și puțin zahăr.
Se așează formele într-o tavă și le introducem la cuptorul încălzit la 200 grade, pentru 10-12 minute.
Prăjitura este gata când încep să apară crăpături la suprafață.
Se poate servi ca atare sau cu sosuri și fructe.