Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt).
Cheesecake-ul japonez este un desert ușor de preparat, cu un gust minunat și rafinat. Pentru preparare necesită puține ingredinte, având la bază crema de brânză.
Ingrediente:
- 300 gr cremă de brânză,
- 50 gr unt,
- 3 ouă,
- 80 gr zahăr pudră,
- 10 gr amidon,
- 140 ml lapte.
Mod de preparare:
Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr și amidon. Se cerne înainte zahărul pentru a obține o textură mai fină.
Se adaugă laptele călduț și se amestecă bine, până când se încorporează în compoziția de zahăr și ou.
Separat, untul se amestecă cu crema de brânză la bain-marie, până ce capătă aspect de smântână.
Când ajunge la consistența dorită, se toarnă peste laptele cu ou, adăugându-se și restul de zahăr. Se amestecă bine, cu un tel sau cu un mixer la viteză mică.
Albușurile se bat spumă, cu puțină sare. Când devin lucioase și cresc în volum, se adaugă peste compoziția de brânză și ouă și se amestecă, de această dată cu o spatulă. Nu folosiți mixerul! Astfel cheesecake-ul nu va mai avea un aspect pufos.
Se toarnă compoziția în tavă și se introduce în cuptorul încălzit la 150 grade, timp de 1 oră.
După coacere, se scoate din formă prin răsturnare și se lasă să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, se poate lăsa la frigider până a doua zi.
Se servește ca atare sau cu fructe proaspete.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa