Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 500 gr carne de porc,
- 2 ouă,
- 2 lingurițe pesmet,
- 3 lingurițe sos de roșii cu ardei și ceapă,
- 1 linguriță muștar,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Carnea se pune într-un bol împreună cu toate ingredientele.
Se amestecă bine și se dă la rece pentru 3-4 ore. Acoperiți bolul cu o folie alimentară pentru a păstra aromele.
Dupa ce se scoate de la rece, se formează în mână bile de carne, apoi se dă forma de chiflă.
Daca se frig pe grătar, se pot pune direct. Dacă se frig în casă, se poate folosi o tigaie de grill, pe care se întinde hârtie de copt. Astfel, împiedicăm arderea lor.
Se pun burgerii pe hârtia de copt, apoi în tigaie și se frig pe ambele părți, pentru 4-5 minute.
Când încep să formeze liniile de la grill, se pot întoarce.
Se servesc calzi, cu chifle simple sau usor fripte, o felie de brânză, roșii ori salată, castraveți sau ceapă, maioneză sau muștar, cartofi sau ciuperci.
Nicoleta Popa