1.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 2:46
No menu items!

Cel mai mare campus educațional din Europa de Est, construit în Măgurele

spot_img

Ilfovul va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est. Care este tehnologia care va fi folosită și cum va arăta locul în care vor învăța elevii.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, și primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin, au anunțat astăzi construirea celui mai mare campus educațional din Europa de Est. Consiliul Județean Ilfov și Primăria Măgurele au lansat un proiect educațional care va redefini standardele educației în România.

Un campus de învățământ modern, întins pe 27 de hectare, proiectat pentru 2.500 de elevi, 1.000 de copii de grădiniță, cu 1.500 de locuri pentru ciclul primar și gimnazial și 1.000 de locuri pentru ciclul liceal, dar și 500 de locuri de cazare pentru elevii de liceu. Este, deja, realizată nota conceptuală a proiectului de către arhitectul-șef al Consiliului Județean Ilfov, Olivia Oprescu, în colaborare cu echipa Primăriei Măgurele.

Proiectul va fi finanțat din bani publici. Echipa Consiliului Județean Ilfov va susține acest proiect din fonduri proprii, alături de bugetul alocat de către Primăria Măgurele.

Va fi un centru de excelență

Gândit ca un centru de excelență, campusul va fi construit pe o suprafață de 27.300 de metri pătrați, va avea o capacitate de 1.000 de locuri pentru grădiniță, 1.500 de locuri pentru ciclul primar și gimnazial și încă 1.000 de locuri pentru ciclul liceal.

„Pe lângă sălile de clasă moderne, campusul va avea și facilități pentru activități extracurriculare. Vom face săli de sport, terenuri de sport, inclusiv un bazin de înot, vom face o bibliotecă mare, săli dedicate evenimentelor și spectacolelor. Un alt aspect important – campusul va include facilități pentru copiii cu nevoi speciale”, a declarat Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

Thuma a spus despre campus că urmează să fie construit pe o suprafață de 27.300 metri pătrați și va fi conceput cu tehnologia NZeb (Net Zero Energy Building). El a explicat că acest lucru înseamnă un consum energetic aproape zero, reprezentând o premieră pentru educația din România.

Hubert Thuma a adăugat că scopul campusului este să ofere o educație de calitate, care să pregătească elevii pentru provocările viitorului. El a menționat că acest campus școlar modern va deveni o comoară în orașul Măgurele, în județul Ilfov, reprezentând un adevărat centru de excelență și o pepinieră pentru întreaga țară. Thuma a subliniat că acest proiect va aduce beneficii enorme pentru comunitatea locală și națională.

D.Constantin