Noua ediţie a Atlasului Digital al României, Road 2013.40, este acum disponibilă pentru dispozitivele Garmin. Noua ediție dispune de un update de 7.478 de kilometri de drumuri faţă de ediția precedentă, ridicândacoperirea în teritoriu la un total de 325.640 de kilometri de căi de comunicaţii, cu acoperire îmbogăţită în judeţele Buzău, Sibiu, Alba, Tulcea şi Constanţa.
Numărul de informaţii de tip punct de interes se ridică în această ediţie la 345.966 de puncte împărţite în 489 de categorii. Galeria modelelor 3D s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată a bisericilor evanghelice fortificate de la Bistrița, Codela și Hărman, a reconstituirii castelului medieval bastionar Sukosd-Bethlen de la Racoș, precum şi a turnurilor Alb și Negru din Brașov.
În această ediție au fost introduse, printre multe altele, Centura Ocolitoare a Alexandriei, Pasajul Subteran din Craiova, DJ713B (TransBucegi) între cabana Piatra Arsă şi Sinaia Cota 1.400 şi adrese poştale în localități ca Năvodari (sud), zona Mamaia, 2 Mai, 23 August, Vama Veche, Eforie Sud, Ovidiu, Agigea, Viscri, Mediaș sau Biertan.
S-a explicitat și accesul la centrele comerciale Kaufland şi Lidl din Giurgiu, Selgros Pantelimon, magazinele Metro, Real şi Obi Titan din Bucureşti, Selgros Someşeni din Cluj-Napoca, Jupiter şi EuroMall din Piteşti, Real din Şcheia precum şi Kaufland şi Lidl din Sebeş. Mai mult, s-au adăugat unele sensuri unice noi şi 28 de sensuri giratorii noi, apărute între timp, şi date complete de contact la magazinele Cora Alexandriei şi Sun City din Bucureşti şi Cora City Park şi Brătianu din Constanţa.
Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie, în premieră, elementele de detaliu ale multor aşezări fortificate neolitice, castruri și așezări romane sau cetăți medievale.
Road 2013.40 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă – la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci – cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual.
Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.
”Dispunând de un concept original, cu actualizări trimestriale, rodul muncii timp de aproape zece ani fără întrerupere a pasionaţilor şi specialiştilor din echipa Proiectului România Digitală (www.romaniadigitala.ro), Atlasul Digital al României este opţiunea profesioniştilor din toate domeniile şi unealta preferată de navigaţie a amatorilor de drumeţii în aer liber”, au transmis reprezentanții Garmin în România.
Ediţia actuală are o mărime de 538.6 MB şi rulează exclusiv pe echipamente de navigaţie Garmin, o listă a acestora fiind disponibilă pe: http://bit.ly/1c8ty7x . Prețul Atlasului Digital al României v5.40, Road 2013.40 este de 475 Lei fără TVA și este disponibil pe www.garmin.ro. Mai multe informații se găsesc pe www.romaniadigitala.ro.
C.C.