Felul în care a fost încheiat acest contractul face obiectul unei sesizări la DNA făcute de actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu
Contractul de rentă viageră a fost aprobat înainte de 5 martie, iar notarul Remus Zamfirescu l-a autentificat pe 5 martie, dată la care Mircea Sandu era încă președintele FRF. Mandatul actualului șef al FRF, Răzvan Burleanu, a intrat în vigoare pe 6 martie.
Beneficiile pe care Mircea Sandu și le-a aprobat sunt importante – rentă de 50.000 de euro net anual, o limuzină la dispoziție, dreptul de administrare a unui etaj din sediul FRF dar și atragerea de fonduri în vederea derulării programelor FRF.
Cheltuielile de protocol pentru invitații lui Mircea Sandu, la sediul FRF, vor fi decontate în sumă maximă de 5.000 de lei/lună.
Asigurarea, în mod gratuit, a deplasărilor (transport, cazare 5 stele) la jocurile echipei naționale disputate în străinătate și plata unei diurne zilnice de 500 de euro.
Suportarea tuturor costurilor pentru orice serviciu sau intervenție medicală efectuate în țară sau străinătate.
Asigurarea unui abonament telefonic gratuit (minute și trafic nelimitat) a unui terminal mobil de ultimă generație.
contract rentă viageră Mircea Sandu
Principalele competiții ajung însă, conform documentului, tot în mâna lui Mircea Sandu, deși ideea de președinte de onoare, cum este el acum, nu are nicio treabă cu organizarea unor astfel de evenimente. În plus vorbim și de banii care trebuie gestionați pentru că organizarea unor meciuri pentru Euro 2020 presupune niște costuri.
La sfârșitul lunii martie, Mircea Sandu anunța că intenţionează să-l acţioneze în justiţie pe preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu, pentru că a divulgat detaliile contractului său de rentă viageră, urmând a-i cere daune de 500.000 de euro.
Sursa Zilei a scris că această sesizare face obiectul unui dosar la DNA. Potrivit unor surse judiciare, plângerea făcută de Răzvan Burleanu ar putea fi completată și cu alte aspecte dubioase descoperite la FRF de actuala echipă de conducere.
Cristi Ciupercă