Primarul din Crevedia, Florin Petre, susține că nu știa că firma de GPL funcționa în continuare și că oamenii care stăteau lângă depozit, care au fost afectați de explozii, nu au făcut nicio sesizare la primărie.
Primarul PSD din Crevedia a mers, marți, la căminul cultural din localitate, unde au fost amenajate locuri de cazare pentru familiile rămase fără case în urma deflgarațiilor. El a mers acolo după ce la Crevedia au venit prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.
Prefectul a transmis că, în urma exploziilor de sâmbătă, au fost afectate în jur de 100 de persoane, dintre care 21 sunt copii.
Asaltat de jurnaliști cu întrebări, primarul din Crevedia a făcut declarații incredibile, susținând în mod repetat că el nu a știut nimic, că nu era treaba lui să verifice și că nici nu l-a sesizat vreun localnic.
„Știam că a fost închisă (…). Nu e în competența primăriei să facă acest lucru și din moment ce n-am primit nicio sesizare, că s-a vehiculat la presă că a venit, a zis… Nu a venit nimic scris la primărie.
Cei care sunt afectați sunt vecinii care locuiesc lângă stația GPL… puteți să-i întrebați dacă vreunul dintre ei a făcut vreo sesizare. Dacă nu s-au făcut la primărie (sesizări – n.r.), nu s-a știut. Dacă s-a făcut la Poliție, trebuie verificat, sunt organe competente”, a spus primarul.
El a precizat că a „trecut pe acolo poate de două ori pe săptămână”, prin fața depozitului GPL, aflat la un kilometru de sediul primăriei, însă susține că nu a văzut nimic pentru că era poarta închisă.
„Ce treabă aveam noi?”
Întrebat cine este responsabil, în opinia sa, pentru acest dezastru, Petre Florin a răspuns: „Patronul firmei”. Este vorba despre Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, tot de la PSD.
„Ce treabă aveam noi dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitatea? Am văzut cu ochii noștri că ușa e închisă și nu mai circulă nimeni. (…)
Dacă făceau o sesizare cei de la ISU către Poliție, bănuiesc, să le pună în vedere să verifice din când în când dacă această stație funcționează, ar fi fost ok din punctul meu de vedere”, a continuat el, susținând că nu știe nici cum a obținut firma acel teren și că „totul a fost în regulă până în 2020”, când firma a anunțat primăria că își închide activitatea.
Când i s-a atras atenția că este o comunitate mică, primarul din Crevedia a răspuns: „Eu nu aș spune că este o comunitate mică, dacă avem 12.000 de locuitori cel puțin”.
El a mai susținut că nu a știut nici despre avizele de construcție date firmei în perioada în care el era primar.
Când jurnaliștii i-au atras atenția că este totuși primar din 2016, an în care a avut și o condamnare, Petre Florin a plecat pur și simplu: „Aaa, acum o dați în condamnări”.
2 oameni au murit și 56 au fost răniți în explozia devastatoare de sâmbătă seara, din Crevedia.
Adina Silav