Andreea Sava – jurnalist, producător de conținut al emisiunii “100 de minute” și producător la “Q&A”, de la Antena 3 – ne-a obișnuit deja, pe blogul ei (www.andreeasava.ro), nu doar cu metode de antrenament simple și deloc costisitoare, prin care să ne modelăm corpul, dar și cu rețete pentru o viață sănătoasă.
De această dată, Andreea oferă câteva exemple de meniu pentru masa de prânz, pe care le puteți încerca fără să vă faceți probleme că v-ar putea aduce kilograme în plus.
“Masa de prânz este, și ea, foarte importantă pentru că te găsești în momentul zilei cu cea mai mare activitate și ai nevoie de energie. Pentru cei care obișnuiesc să sară peste micul dejun este chiar cea mai importantă masă. Problema este că, spre deosebire de dimineața când sunteți acasă sau seara când ați terminat programul de lucru și puteți mânca acasă sau la restaurant, prânzul vă prinde la locul de muncă ceea ce complică puțin lucrurile. Cea mai proastă variantă, însă, este să săriți peste el”, scrie Andreea Sava pe www.andreeasava.ro.
Ca să nu vă opriți direct la automatul cu biscuiți sau la chioșc pentru chipsuri, Andreea vă propune variante, gândite de profesorul Mencinicopschi, pentru masa de prânz.
Sandviș
Varianta 1 – Sandviș cu pâine de secară, cașcaval de capră și frunze de salată.
Catering sau restaurant
Varianta 2 – Supă sau ciorbă de legume
Varianta 3 – Paste simple cu sos de roșii
Varianta 4 – Pește la grătar cu legume
Varianta 5 – Salată grecească
Îți aduci de acasă
Varianta 6 – Un iaurt mare degresat sau din lapte de capră cu crackerși din semințe sau făină integrală
Varianta 7 – Urdă sau brânză degresată sau din lapte de capră cu salată mixtă cu lămâine și ulei de măsline sau legume simple gen roșii, ridichi sau ardei gras.
Andreea Sava este un exemplu de eleganță, feminitate și frumusețe. Iar pe blogul ei – www.andreeasava.ro – puteți găsi micile “trucuri” la care și ea a recurs pentru a arăta bine și a avea un regim de viață sănătos, fără să-și epuizeze organismul prin exerciții complicate și diete drastice.
R.D.