-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:38
No menu items!

Ce implică schimbarea locului de muncă?

spot_img

Ce implică schimbarea locului de muncă?

Ne petrecem cea mai mare parte a timpului la serviciu, dar, dacă timpul trece greu, simţim oboseala apăsându-ne umerii, aerul pare sufocant, colegii sunt cele mai enervante fiinţe şi am inventa orice pentru a nu mai merge la muncă, înseamnă că se prevede schimbarea locului de muncă. Nu este deloc uşor de găsit un job, dar asta nu trebuie sa ne descurajeze, dacă locul de munca actual nu ne mai satisface criteriile profesionale.

Cele mai recente statistici spun că jumătate din angajaţii români şi-au păstrat locul de muncă în ultimii trei ani şi doar un procent a ales să schimbe angajatorul de până la şase ori în aceeaşi perioadă. Frecvenţa schimbării locului de muncă este influenţată de: motivaţia financiară, experienţa de lucru, satisfacţia profesională şi personală şi dorinţa de ascensiune în carieră. În general, românii sunt stabili şi fideli job-ului ales.

Este de admirat că, pe o piaţă în continuă dezvoltare şi diversificare, din ce în ce mai mulţi tineri îşi iau inima în dinţi şi profită de oportunităţile profesionale oferite. Motivele unui angajat pentru a-şi schimba locul de muncă variază, fiind motivate obiectiv: responsabilităţile nu sunt stimulante, relaţiile de lucru sunt tensionate, aşteptările profesionale sunt dezamăgitoare.

Este bine să stabilim avantajele şi dezavantajele actualului loc de muncă, pentru a  pune în balanţă aspectele pozitive şi negative şi a lua decizia finală.  Ne evidenţiem calităţile, abilităţile profesionale care satisfac în mare măsură orice domeniu de activitate şi nu sunt specifice unui anumit post – experienţă profesională, spirit organizatoric, abilitatea de a comunica eficient, cunoştinţe IT.

Pentru a deveni competitivi, orientarea către un alt domeniu de activitate presupune o perioadă de acomodare şi alta de pregătire intensă. Schimbarea locului de muncă sau a sectorului de activitate este un eveniment cu impact, care marchează. Când găsim alt loc de muncă sau considerăm că schimbarea domeniului de activitate este o mutare fericita, este bine să gândim în perspectivă, să ne lărgim orizontul, să fim deschişi şi receptivi, pentru a avea un viitor fructuos.

C.N.

Articolul precedent
Articolul următor