Persoanele care au o igienă riguroasă şi, totuşi emană un miros neplăcut al corpului, pot suferi, de fapt, de anumite afecţiuni, sunt de părere specialiştii.
Diabetul
Diabetul este una dintre cele mai comune cauze ale mirosului neplăcut al corpului. Când cineva care are diabet nu reușește să își păstreze un nivel optim al zahărului din sânge poate dezvolta o afețtiune care se numește cetoacidoză. În cetoacidoză, nu numai că persoana suferă de respirație mirositoare (halena cetoacidotică, dar este emanat și un miros înțepător al corpului. Cetoacidoza este o problemă gravă și trebuie tratată de un medic, scrie votp.info.
Prin transformarea grăsimilor şi proteinelor în glucoză se formează corpi cetonici, care sunt toxici şi pot să ducă până la comă diabetică. Corpii cetonici se elimină sub formă de acetonă prin urină şi prin respiraţie, dând mirosul caracteristic.
Probleme tiroidiene
O glandă tiroidă hiperactivă reprezintă o altă cauză care determină mirosul neplăcut al corpului. Glanda tiroidă ne face să transpirăm. În cazul hipertiroidismului, organismul secretă o cantitate excesivă de sudoare chiar în situația în care se depune un efort minim sau chiar deloc.
Disfuncții ale ficatului și rinichilor
Anumite disfuncții la nivelul rinichilor și ficatului pot provoca un miros neplăcut al corpului. Rinichii și ficatul ajută la eliminarea toxinelor din organism. Atunci când aceștia nu funcționează corespunzator, toxinele pot ajunge în tractul digestiv și în sânge, care, determină generarea unui miros neplăcut.
Ficatul și intestinele pot fi „astupate” sau „înfundate”, ceea ce determină organismul să emane mirosuri. În astfel de condiții, specialiștii recomandă un program de detoxifiere, care să curețe ficatul, rinichii și colonul.
C.A.