Dezbaterea sesizării Inspecției Judiciare în cazul procuroarei DNA, Florentina Mirică, cea care instrumentează dosarul “DIPI-Gabriel Oprea”, a fost amânată miercuri, pentru a cincea oară, de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM a amânat, a șasea oară consecutiv, pentru data de 12 aprilie,discutarea sesizării Inspecției Judiciare față de procuroarea Florentina Mirică, șefa Serviciului de Combatere a Corupției în Justiție al Secției de Combatere a Corupției din cadrul DNA.
Surse judiciare au declarat pentru Sursa Zilei că Florentina Mirică s-a prezentat, miercuri, însoțită de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în fața Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, însă a invocat lipsa unui avocat, astfel că dezbaterile au fost amânate.
Inspecţia Judiciară a CSM a declanșat o anchetă disciplinară la plângerile făcute de fostul ministru de interne, chestorul Petre Tobă, şi a fostului şef al DIPI, Rareş Văduva, pentru diseminarea fără drept de informaţii clasificate secret de stat.
În rechizitoriul DNA din 10 mai 2016, semnat de procurorii Florentina Mirica şi şeful secţiei, Gheorghe Popovici, prin care au fost trimişi în judecată fostul ministru de interne Gabriel Oprea şi alţi cinci şefi ai structurilor operative din MAI (şefi ai DIPI) au fost inserate date clasificate secret de stat. În plângeri se arăta că, deşi informaţiile au fost declasificate pentru anchetatorii DNA, doar în ideea de a se prezenta procurorului de caz ce conţineau respectivele documente, inserarea datelor clasificate secret de stat într-un document public-rechizitoriul, difuzat apoi către presăâ, a încălcat legea informaţiilor clasificate.
Plângerea celor doi foști demnitari ai internelor a fost depusă la Inspecţia Judiciară, care a început cercetarea disciplinară a procuroarei Florentina Mirica.
Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM care trebuie să dea o soluție întârzie să închidă această cauză.
R.D.