Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a recuperat până în prezent creanțe bugetare de peste 19,453 milioane de lei, din executarea silită a omului de afaceri Dorin Cocoș.
Potrivit unui comunicat de presă al ANAF, este vorba despre dosarul penal 1191/1/2015, în care Dorin Cocoș a fost condamant, iar aceste creanțe vin după organizarea a trei serii de licitații prin intermediul cărora ANAF a vândut 13 imobile sechestrate conform hotărârii judecătorești nr. 258/24.03.2016, definitivă prin Decizia penală nr. 162/03.10.2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
„Imobilele sunt spații comerciale din București și au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori. Suma recuperată până acum la bugetul de stat provine în principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de către terți și valorificarea imobilelor sechestrate”, menționează ANAF, potrivit Agerpres.
Fiscul precizează că inspectorii structurii de executări silite cazuri speciale din cadrul ANAF vor continua procedurile de valorificare a tuturor părților sociale la societățile comerciale la care debitorul are calitatea de asociat și a terenurilor și imobilelor deținute de debitor, potrivit legii, prin publicarea anunțurilor de licitație în vederea facilitării participării potențialilor ofertanți.
ÎCCJ i-a condamnat, în 3 octombrie 2016, la închisoare, în Dosarul Microsoft, pe Dumitru Nicolae (Niro) şi Dorin Cocoş, la câte 2 ani şi 4 luni, Gabriel Sandu, la 3 ani şi Gheorghe Ştefan, la 6 ani. Înalta Curte a majorat astfel pedepsele dispuse în prima instanţă, cea mai grea sentinţă, de 6 ani de închisoare, fiind pronunţată în cazul lui Gheorghe Ștefan „Pinalti”. Dorin Cocoş a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a 9.000.000 de euro.
Olimpia Diaconiuc