-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 0:29
No menu items!

Cartofi franțuzești

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

cartofiIngrediente:

  • 5 cartofi medii,
  • 150 gr smântână,
  • 100 ml lapte,
  • 50 gr unt,
  • 3 căței de usturoi,
  • 100 gr brânză,
  • sare,
  • piper,
  • nucșoară,
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se feliază și se spală în 2-3 ape. Apoi se lasă la scurs. Tava în care urmează a fi copți cartofii se unge cu unt din plin. Laptele se amestecă cu smântâna și cu puțină sare și se pune pe foc cât să se încălzească puțin. Cartofii vor fi asezați în tavă în două rânduri: se așează primul strat, se presară sare, piper și nucșoară și  se pun pe deasupra felii de usturoi.

cartofi1

Peste cartofi se toarnă jumătate din cantitatea de lapte cu smântână.

cartofi2

Se repetă procedeul cu celălalt strat de cartofi.

Tava se bagă la cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade, pentru 35 minute.

Se scoate apoi și se pun deasupra brânza și pătrunjelul tocat.

cartofi3

Tava se introduce iarăși la cuptor pentru 20 minute.

Se scoate de la cuptor când se rumenește deasupra.

cartofi4

Se servește cald, ca atare sau ca garnitură.

cartofi5Poftă bună!

Nicoleta Popa