Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
- 5 cartofi medii,
- 150 gr smântână,
- 100 ml lapte,
- 50 gr unt,
- 3 căței de usturoi,
- 100 gr brânză,
- sare,
- piper,
- nucșoară,
- pătrunjel.
Mod de preparare:
Cartofii se curăță, se feliază și se spală în 2-3 ape. Apoi se lasă la scurs. Tava în care urmează a fi copți cartofii se unge cu unt din plin. Laptele se amestecă cu smântâna și cu puțină sare și se pune pe foc cât să se încălzească puțin. Cartofii vor fi asezați în tavă în două rânduri: se așează primul strat, se presară sare, piper și nucșoară și se pun pe deasupra felii de usturoi.
Peste cartofi se toarnă jumătate din cantitatea de lapte cu smântână.
Se repetă procedeul cu celălalt strat de cartofi.
Tava se bagă la cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade, pentru 35 minute.
Se scoate apoi și se pun deasupra brânza și pătrunjelul tocat.
Tava se introduce iarăși la cuptor pentru 20 minute.
Se scoate de la cuptor când se rumenește deasupra.
Se servește cald, ca atare sau ca garnitură.
Nicoleta Popa