Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
- 3 cartofi,
- 3 linguri ulei,
- 25 gr unt,
- 2 căței de usturoi,
- 2 frunze de dafin,
- 200 ml apă (supă pui),
- cimbru,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se curăță cartofii, se dă o formă cilindrică și se taie la aceiași lungime.
Se spală în 3 ape, apoi se așează pe prosop de bucătărie, pentru a fi absorbită apa în exces.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se frig cartofii pe ambele capete, presărând cu sare și piper.
Când ambele capete s-au rumenit, se scurge uleiul și se pune untul în tigaie. Se mai frig încă o dată în unt pe ambele părți, presărând de acesta data cimbru.
Se lasă câte 2 minute pe ambele părți, apoi se adaugă apa (sau supa de pui) și se dă în clocot.
Tot acum se adaugă și frunzele de dafin și cățeii de usturoi sfărâmați.
Se lasă pe foc pentru 5-7 minute, apoi se introduce tigaia la cuptor pentru 20 minute, la 170 grade Celsius. Când supa s-a evaporat în întregime, cartofii sunt gata.
Se scot scot din vasul în care au fost pregătiți și se lasă să se răcească. Vor avea o textură crocantă la suprafață și cremoasă la interior, cu o ușoară aromă de usturoi.
Se servesc calzi, ca atare sau sub formă de garnitură.
Poftă bună!
Nicoleta Popa