Statele Unite au autorizat comercializarea cărnii de pui obținută în laborator de către două întreprinderi, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Agriculturii (USDA), relatează AFP.
USDA a inspectat şi aprobat miercuri sistemele de igienă alimentară ale întreprinderilor Upside Foods şi Good Meat – ale căror produse urmează să fie rapid dipsonibile în anumite restaurante, au anunţat cele două companii.
Cele două societăţi au obţinut – în noiembrie – unda verde a Agenţiei însărcinate cu Siguranţa Alimentară în Statele Unite (FDA), iar Departamentul Agriculturii a aprobat săptămâna trecută conformitatea etichetelor.
”Această autorizare va schimba în mod fundamental modul în care ajunge pe mesele noastre”, a declarat CEO şi fondatoarea Upside Foods, Uma Valeti, care a salutat, într-un comunicat, ”un pas uriaş către un viitor mai durabil”.
Adina Silav
SURSA FOTO: livescience.com