4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 17:28
No menu items!

Carne de cal, în restaurantele și fast-food-urile din București

spot_img
Carne de cal, în restaurantele și fast-food-urile din București
foto: actmedia.eu

Reprezentanții ANSVSA au descoperit zilele trecute într-un depozit de lângă Bucureşti mai multe kilograme de carne de cal, care se pare că a ajuns în șapte restaurante și fast-food-uri din București.

În urma scandalului privind carnea de cal din Europa, inspectorii ANSVSA au recoltat, în data de 13 februarie, probe de specie, din care reieșea că nu era carnea indicată pe etichetă, ci antricot de vită.

“În depozitul de unde am recoltat proba am verificat și s-a luat lista de distribuție și a reieșit că, din lotul respectiv, a ajuns carne la șapte unități de procesare și de comercializare”, a precizat președintele ANSVSA, Mihai Țurcanu.

Întrebat dacă e o problemă de etichetare, președintele ANSVSA a spus că este una de falsificare și a precizat că vor urma și alte verificări la Alba Iulia, de unde provine carnea.

„Considerăm că este un grup infracțional și, datorită acestui fapt, noi am sesizat și organele de poliție pentru a verifica datele semnalate de noi”, a mai spus Mihai Țurcanu.

Mihai Țurcanu a subliniat că este exclus ca din acest lot să fie carne exportată în străinătate, deoarece pe lista de distribuție figurau doar șapte unități alimentare din Capitală.

C.I.