-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 9:12
No menu items!

Care sunt alimentele afrodiziace?

spot_img

Care sunt alimentele afrodiziace?

Zicala “dragostea trece prin stomac” este cum nu se poate mai adevarată. Fructele şi legumele sunt benefice organismului prin conţinutul mare de vitamine, multe dintre ele fiind afrodiziace. Alimentele joacă un rol important în “condimentarea” vieţii, iar consumul unora dintre ele poate face diferenţa între o relaţie monotonă şi una pasională. Teoria conform căreia mâncarea are un rol afrodiziac este întărită de faptul că unele alimente favorizează circulaţia sangvină şi apariţia hormonilor fericirii. Cel mai puternic afrodiziac este la îndemâna tuturor – creierul uman cu imaginaţia sa.

Spanacul este o sursă semnificativă de magneziu şi acid folic, care favorizează dilatarea vaselor de sânge şi contribuie la formarea celulelor sănătoase, jucând un rol foarte important în prevenirea anomaliilor sistemului nervos. O bună circulaţie sangvină în zona genitală este ideală pentru o viaţă sexuală propice. Sparanghelul are nenumărate proprietăți, conţine vitaminele K, A, C, B, potasiu, acid folic, calciu, fier şi mangan. Purifică sângele, este diuretic recomandat în nefrită şi boli ale sistemului genito-urinar, îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a sistemului cardiovascular, scade tensiunea arterială şi este afrodiziac natural. Tratează prostatita, saturează organismul cu fibre şi are conţinut minim de calorii.

Țelina este aliment afrodizsiac, pentru că provoacă excitare sexuală. Gingsengul conține agenţi aromatici care sunt asociați cu puterea de seducție.

Scorțișoara este aliment cu puteri terapuetice, antiseptic, calmant şi stimulant, iar proprietățile sale afrodiziace sunt cunoscute încă din antichitate.

Șofranul, unul dintre cele mai scumpe produse în antichitate, era cunoscut în cărțile de medicină pentru efectul său de a ”aduce dragoste între persoane”.

Petalele de trandafir sunt asociate cu pasiunea şi cu iubirea. Ceaiul verde conţine antioxidanţi, ajută la arderea grăsimilor şi favorizează circulaţia sângelui, având efecte binefăcătoare asupra creierului. Zahărul reduce capacitatea corpului de a produce endorfine, aşadar se recomandă îndulcirea sa cu miere. Mierea ajută organismul să metabolizeze estrogenul, hormonul sexual feminin, fiind o importantă sursă de vitamina B, necesară testosteronului. În antichitate, era folosită pentru tratarea sterilității și a impotenței. Datorită efectului afrodiziac, denumirea primelor zile de după nuntă este de ”lună de miere”.

Ouăle conţin acid folic, fier, fosfor şi seleniu, fiind foarte bune pentru inimă şi pentru menţinerea sănătăţii în ţesuturile epiteliale care căptuşesc vaginul şi uterul. Vitaminele B6 şi B5 conţinute ajută la păstrarea echilibrului nivelului hormonal şi la evitarea stresului, esenţiale pentru un libidou sănătos. Ouăle de prepeliță și caviarul sunt printre cele mai scumpe afrodiziace din lume, fiind foarte des utilizate în Asia.

Fructele de mare au efect afrodiziac. Scoicile sunt considerate cele mai bune afrodiziace, având o legătură directă cu funcţia sexuală. Conţin mai mult zinc decât majoritatea alimentelor, ceea ce creşte libidoul sexual, favorizează producerea testosteronului, producerea spermei şi circulaţia sangvină.

Busuiocul este asociat cu fecunditatea şi cu pasiunea. Aroma sa deosebită face inimile să bată nebuneşte. Usturoiul stârneşte pasiuni devastatoare. Ardeiul iute conţine capsaicină, ce stimulează nervii şi circulaţia sangvină.

Seminţele şi nucile erau folosite la ritualuri de fertilizare în Roma antică. Seminţele de dovleac şi floarea-soarelui, migdalele, alunele şi nucile conţin grăsimi bune, care creează colesterol bun şi ajută hormonii sexuali să funcţioneze corespunzător. Făina de ovăz şi cerealele încurajează producerea testosteronului, cu rol esenţial în actul sexual, favorizând orgasmele puternice. Ovăzul conţine un aminoacid care este folosit în tratarea problemelor de erecţie, şi, asemenea pastilelor Viagra, ajută la relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge din penis şi favorizează circulaţia sângelui în clitoris.

Proteinele sunt bune pentru metabolism – cu cât muşchii sunt mai sănătoşi, cu atât arderea caloriilor este mai eficientă. Mâncarea cu legume şi fasole este sănătoasă şi creşte apetitul sexual. Carnea roşie în cantităţi mici reprezintă surse extraordinare de zinc şi minerale, care stopează producţia de prolactină, hormon care contribuie la apariţia problemelor sexuale.

Vinul roşu consumat cu moderaţie conferă femeilor un nivel mai ridicat de interes sexual şi o lubrifiere mai uşoară. Antioxidanţii şi alcoolul conţinute favorizează producţia de oxid nitric, care pompează sângele spre zona genitală şi relaxează pereţii arteriali. Afrodiziac clasic, stimulează activitatea cerebrală, fluidizează circulaţia sangvină şi ajută la menţinerea erecţiei.

Peştele gras contribuie la creşterea nivelului de dopamine din creier şi favorizează circulaţia sângelui, ajutând la buna funcţionare a organismului şi la menţinerea unei stări permanente de bine. Somonul este plin de acizi graşi omega 3, care măresc producţia de hormoni sexuali.

Ciocolata neagră conţine phenylethylamia, care eliberează endorfine şi creşte sentimentul de atracţie dintre două persoane, contribuind la păstrarea sănătăţii inimii. Aceeaşi substanţă este secretată de creier când suntem îndrăgostiţi şi euforici. Aztecii considerau ciocolata ca fiind alimentul zeilor, datorită efectului afrodiziac. Vanilia, cu aroma ei exotică, creşte libidoul. Numele afrodiziac este strâns legat de Madam de Pompadour. Frișca este afrodiziac prin culoare, textură şi gust.

Piersicile, strugurii, grapefruitul, pepenele roşu, mango şi portocalele conţin vitamina C, care creşte libidoul feminin, buna dispoziţie şi pofta de sex, contribuind la buna circulaţie sangvină. Bărbaţii care consumă zilnic vitamina C îşi îmbunătăţesc mobilitatea şi calitatea spermei. Căpşunile sunt considerate sexy, deoarece, pe lângă culoarea roşie atrăgătoare, conţin vitaminele B şi C, care contribuie la relaxarea vaselor de sânge. Aroma lor fantastică stimulează creierul şi pasiunea. Avocado, cu forma sa specială, duce cu gândul la sex. Asemănarea dintre fruct şi organul reproducător i-a determinat pe conchistadorii spanioli să aducă fructul, din Lumea Nouă, unde era cunoscut ca un stimulent erotic, în grupurile de incași, azteci şi mayași. Mărul, cunoscut din cele mai vechi timpuri ca fructul păcatului, a fost considerat de sirieni, babilonieni, grecii antici, egipteni si romani un puternic afrodiziac. Bananele, prin conţinutul de magneziu şi potasiu, cresc libidoul masculin. Guava este un fruct exotic, care abundă de vitamina C, crescând circulaţia sângelui şi facilitând erecţia. Kiwi înlocuieşte Viagra. Conţine vitamine şi minerale, proteine şi fibre necesare bunei funcţionări a organismului. Întăreşte sistemul imunitar şi menţine tinereţea pielii, ajută la refacerea rapidă a plăgilor, luptă împotriva cancerelor prin conţinutul de luteină şi previne bolile de inimă, scăzând tensiunea arterială şi crescând rezistenţa vaselor sangvine.

C.N.