6.1 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 1:06
No menu items!

Caravana Cărții Științifice, la Budapesta, Facultatea de Psihologie şi Muzeul Literaturii Române

spot_img

Caravana Cărţii Ştiinţifice a Editurii Universităţii din Bucureşti (EUB) participă, în această săptămână, simultan la mai multe evenimente culturale, interne şi internaţionale.

În perioada 18-21 aprilie 2013, o parte din Caravană va zăbovi timp de trei zile pe malurile Dunării, la Budapesta, la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte. Participarea ei la acest însemnat eveniment cultural european se materializează prin prezentarea, în faţa publicului cititor din ţara vecină, a unor titluri riguros selectate aparţinând colecţiilor de filologie, studiilor de literatură comparată, sferei cultural-politice, teologiei, ştiinţelor exacte. Standul românesc este organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi, la ediţia din acest an a Festivalului, participă peste 30 de ţări.

O altă parte a Caravanei se va aşeza joi, 18 aprilie 2013, cu începere de la ora 09:00, printre studenţii şi profesorii de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (complexul Panduri). Dincolo de prezentarea ultimelor titluri apărute în domeniu, Caravana EUB organizează în facultate, de la ora 13:00, lansarea volumului Etica în psihologia educaţiei, semnat de conf. dr. Elena Stănculescu.

Cea de a treia participare a Caravanei Cărţii Ştiinţifice se concretizează la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, 20 aprilie 2011, cu începere de la ora 09:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române. Prezenţa ei în acest lăcaş de cultură are drept cauză desfăşurarea Congresului Naţional de Istorie a Presei, ediţia a VI-a, eveniment organizat de către Asociaţia Română de Istorie a Presei, Universitatea din Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Societatea Scriitorilor Militari. Ca invitată de onoare la această acţiune, EUB va lansa, de la ora 10:00, volumul colectiv recent apărut Fiction in the Media or Media of the Fiction, coordonat de Valentina Marinescu şi Silvia Branea.

Andrei Tudor