-0.9 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 10:51
No menu items!

Calculatoarele insuficient de puternice pot afecta sănătatea

spot_img

 computer

Calculatoarele insuficient de puternice pot fi o mare sursă de stres, arată un sondaj recent, preluat de metronews.fr.

Potrivit usondajului realizat online de Harris Interactive pe 2.025 adulți americani, oamenii pierd în medie două ore pe săptămână din cauza vitezei mici a calculatorului, lucru care îi obosește mai mult decât ar trebui și care le creeză o stare de nervozitate.

Acest fenomen ar putea avea efecte durabile asupra sănătății. Lucrând un an la un calculator lent, utilizatorul pierde mai mult de o lună așteptând să pornească, să deschidă anumite programe sau să realizeze alte lucruri care se fac de obicei rapid. Întrebați ce ar face dacă nu ar pierde acest timp la calculator, 31% din adulții intervievați au spus că ar face mai multă mișcare, iar 26% ar dormi mai mult.

Lipsa de timp îi împiedică pe unii să mănânce sănătos: 37% dintre americanii chestionați au spus că ar sta mai mult la masă sau ar găti în loc să mănânce de la fast-food. “Un calculator lent duce nu numai la pierdere de timp, care ar putea fi folosit pentru îmbunătățirea sănătății, ci este și o mare sursă de frustrare și de stres constant, două lucruri nefaste pentru sănătate”, declară o specialistă, referindu-se la rezultatele sondajului.

În mod paradoxal, 45% dintre persoanele intervievate au spus că lucrul la un calculator prea lent este la fel de epuizant ca o ședință intensă de sport.

Pentru a contracara această neplăcere, specialiștii recomandă, în cazul imposiblității schimbării calculatorului, o pauză din două în două ore, efectuarea unor mișcări de întindere și o poziție bună la birou, cu ecranul la nivelul ochilor și cu spatele lipit de spătarul scaunului, încheie metronews.fr.

C.A.