Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
- 400 gr carne de vită,
- 1 ceapă roşie (mică),
- 1 ou,
- 2 linguriţe pesmet,
- 3 linguriţe sos BBQ,
- 1 linguriţă pastă de ardei iute,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Carnea se pune într-un bol împreună cu toate ingredientele.
Se amestecă bine şi se dă la rece pentru 3-4 ore. Acoperiţi bolul cu o folie alimentară pentru a păstra aromele.
După ce se scoate de la rece, se formează în mână bile de carne, apoi li se dă forma de chiflă.
Dacă se frig pe grătar, se pot pune direct pe acesta. Dacă se frig în casă, se poate folosi o tigaie – grill pe care se întinde hârtie de copt. Astfel, împiedicăm arderea lor.
Se pun burgerii pe hârtia de copt, apoi în tigaie şi se frig pe ambele părţi, pentru 4-5 minute.
Când încep să se formeze liniile de la grill, se pot întoarce.
Se servesc calzi, cu chifle simple sau uşor fripte, cu roşii ori cu salată, castraveţi sau ceapă, maioneză sau caşcaval, cartofi sau ciuperci.
Poftă bună!
Nicoleta Popa