Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 400 gr carne de porc,
- 1 ceapă roşie (mică),
- 1 ou,
- 2 linguriţe pesmet,
- 3 linguriţe otet balsamic,
- 2 linguriţe pastă de ardei iute,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Începem prin a toca carnea, în cazul în care nu aveți carne tocată deja. Alegeți carnea cu puțină grăsime, astfel burgerul va fi mai suculent.
Curățăm ceapa și o tocăm fin. O amestecăm apoi cu oțetul basamic, pastă de ardei, sare și piper.
Peste carnea tocată cernem pesmetul printr-o sită rară și amestecăm. Adăugam oul, amestecul de ceapă si restul de condiment și frământăm bine. Acoperim vasul cu o folie din plastic și îl lăsăm la rece pentru 3-4 ore.
Scos de la rece, modelăm amestecul în chifteluțe până la 1 cm grosime.
Încingem un gril și frigem chifteluțele la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
După ce frigem fiecare burger în parte, așezăm imediat pe el o felie de brânză care se va înmuia în câteva secunde.
Pregătim chiflele pentru burger, rumenindu-le pe grill câteva secunde la foc iute.
Așezăm burgerul pe chiflă, deasupra acoperim cu o foaie de salată, o felie de roșie și câteva rondele de ceapă roșie.
Burgerii se servesc calzi, ca atare sau alături de o porție de cartofi.
Poftă bună!
Nicoleta Popa