Fără nicio legătură cu data de 1 Aprilie, directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase, Todor Kantardjiev, a declarat într-o conferință de presă că recomandă persoanelor care s-au vaccinat să mânânce roșii imediat după imunizare, transmite Euractiv. Explicația este că roșiile sunt un remediu natural împotriva coagulării sângelui.
Directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase a făcut acest comentariu pentru a îndepărta temerile legate de imunizarea anti-COVID-19 cu vaccinul produs de grupul farmaceutic AstraZeneca, a cărui utilizare a fost restricţionată în câteva state membre UE în urma semnalării unor cazuri rare de tromboză.
Până în prezent, Bulgaria a vaccinat doar 6% din cetăţenii săi, clasându-se pe ultimul loc la acest capitol în Uniunea Europeană.
Principalul vaccin anti-COVID-19 folosit în Bulgaria este cel al AstraZeneca, a cărui denumire este acum Vaxzevria.