Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 130 gr ciocolată,
- 50 gr zahăr,
- 250 ml lapte,
- 1 ou,
- 10 gr amidon.
Mod de preparare:
200 ml lapte se pun la fiert cu ciocolata, la foc mediu, amestecând din când în când.
Oul cu zahăr și amidonul se amestecă, până ce zahărul începe să se dizolve.
La compoziția obținută se adaugă laptele rămas – 50 ml și se amestecă în continuare.
După ce ciocolata s-a topit în lapte și a început să fiarbă, se ia de pe foc și se adaugă amestecul de ou și lapte. Se amestecă și se pune iarăși pe foc, la foc mediu, amestecând ușor, continuu, timp de 3 minute. Budinca va începe să se îngroase puțin câte puțin. Când capătă consistența unei creme, se ia de pe foc și se toarnă în forma dorită.
Se lasă să se racească și se dă la rece, la frigider.
Se poate consuma ca atare sau cu frișcă și fulgi de ciocolată.
Savurați cu plăcere!