13.9 C
București
sâmbătă, 2 noiembrie 2024 - 23:27
No menu items!

Budincă de orez cu mascarpone

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 50 gr orez,
  • 50 gr zahăr,
  • 100 gr mascarpone,
  • 2 gălbenușuri,
  • 2 ml esență de vanilie,
  • 10 gr unt,
  • sare

 Mod de preparare:

Se spală orezul în apă rece de mai multe ori, până când apa rămâne curată, apoi se lasă la scurs. Într-o oală, încălzim apă cu puțină sare și, în momentul în care dă în clocot, adăugăm orezul. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 20 minute. Înainte ca acesta să se ia de pe foc, se adaugă zahărul și se amestecă, până când se topește în întregime.

Gălbenușurile se amestecă cu mascarpone și cu esență de vanilie, cu ajutorul unei furculițe. Astfel, vor rămâne și mici bulgări de mascarpone.

reteta

Când orezul este fiert suficient, iar apa s-a evaporat în cea mai mare parte, se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

reteta1

Ajuns la temperatura dorită, adăugăm crema de brânză.

reteta2

Orezul se va colora puțin, datorită gălbenușului, iar după coacere va fi de culoare ușor gălbui.

Vasul în care urmează să fie turnat orezul se unge cu unt și se toarnă apoi orezul amestecat cu crema de brânză. Se introduce la cuptorul încălzit la 200 grade, pentru 17-20 minute, până când începe să se rumenească ușor deasupra.

Dupa coacere, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

reteta3

Se servește la temperatura camerei, ca atare sau asezonat cu fructe proaspete.

reteta4

Savurați cu plăcere!

reteta5Nicoleta Popa