5.3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 21:05
No menu items!

Bucătăria chinezească, experienţă culinară deosebită

spot_img

Bucătăria chinezească, experienţă culinară deosebită

Una dintre cele mai bogate moșteniri culinare de pe Pământ, bucătăria chinezească include sute de soiuri de legume, sute de specii de ciuperci, sute de specii de peşte şi sute de specii de animale. Mâncarea chinezească solidă se serveşte cu bețișoare din bambus, din vas adânc, iar cea lichidă cu o lingură cu fund plat din ceramică.

Chinezii consideră că este barbar a avea cuțit la masă, de aceea mâncărurile sunt preparate în bucățele mici, gata pentru a fi culese și mâncate. Spre deosebire de mâncărurile vestice, unde proteina animală este principalul fel de mâncare, ingredientele principale dintr-o mâncare chinezească sunt carbohidraţii –orez, mantou sau tăiţei.

Gurmanzii apreciază varietatea de arome, gusturile şi combinaţiile de ingrediente exotice. Orezul, ingredient caracteristic civilizaţiilor orientale, se regăseşte cu uşurinţă în meniurile din bucătăria chinezească, în formă de sushi, garnitură sau supă. Grâul, de asemenea, este consumat sub formă de tăiţei şi turte. Ingredient de bază, soia a fost descoperită de călugării budişti, în încercarea de a găsi înlocuitor săţios, nutritiv şi apetisant pentru carne.

Bucătăria chinezească foloseşte sosuri pe bază de soia şi preparate cu soia. Delicioasă şi sănătoasă, soia este specială, mai ales pentru vegetarieni, iar condimentele orientale devin memorabile prin gustul şi culoarea deosebite. Putem experimenta gusturi noi, total diferite de clasicele condimente româneşti, precum usturoiul, boiaua sau piperul. Echilibrul bucătăriei chinezeşti constă în perfecţiunea redată de cele cinci arome de bază: acru, amar, dulce, sărat şi picant. Mâncarea chinezească are ingrediente naturale şi sănătoase cu arome originale.

 

C.N.

Articolul precedent
Articolul următor