Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 1 ou,
- 100 gr zahăr,
- 50 gr unt,
- 150 gr făină,
- 150 ml iaurt,
- ½ lămâie,
- 10 gr praf de copt,
- 20 gr fulgi de ciocolată,
- sare.
Mod de preparare:
Se pune într-un bol oul cu zahărul și se bate cu ajutorul uui tel. Când zahărul începe să se topească, turnăm iaurtul amestecat cu untul topit și se amestecă iarăși.
Separat, făina se cerne și se amestecă cu praful de copt și sare. Puțin câte puțin se încorporează în compoziția de ou. Se amestecă până obținem o compoziție uniformă.
Înainte de a fi turnată în formele de hârtie, se adaugă fulgii de ciocolată și se amestecă ușor, doar cu o spatulă sau lingură de lemn.
Cuptorul se încălzește la 175 grade Celsius. Aluatul se toarnă în forme – aproximativ ¾ din capacitatea formei – se pun formele pe o tavă și se introduce la cuptor pentru 20-25 minute.
Puteți înlocui fulgii de ciocolată cu nucă.
Când brioșele au căpătat o culoare ușor maronie, sunt gata. Se scot din cuptor, se iau de pe tavă și se lasă să se răcească.
Simple sau glazurate, se pot servi ca desert sau la micul dejun.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa