4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 20:47
No menu items!

Borza schimbă patru șefi de sucursale din Hidroelectrica, pentru management prost

spot_img

Noii șefi vor avea ca obiectiv exploatarea în siguranță a centralelor

Borza Remus (3)_SZ

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro-Insol, firmă condusă de Remuz Borza, a demis patru șefi de sucursale, după ce au fost constatate disfuncționalități în managementul acestora, potrivit unui comunicat al companiei.

”În urma constatării unor disfuncționalități în managementul sucursalelor, Euro-Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica SA, a operat o serie de schimbări la nivelul conducerii uzinelor din componentă a patru sucursale Hidroelectrica”, se arată în comunicat.

Mircea Dordea a fost revocat din funcția de inginer-șef al Uzinei Hidroelectrice Sibiu, aflată în componența Sucursalei Sebeș, și înlocuit cu Nicolae Mihu.

Nicolae Alexandru Varga a fost revocat din funcția de inginer-șef al Uzinei Hidroelectrice Oradea din Sucursala Cluj, fiind înlocuit cu Petru Ioan Vereș.

Nicolae Brebu, de la Uzina Caransebeș, Sucursala Hațeg, a fost înlocuit de Ianaș Rădoi, iar la Uzina Hidroelectrică Slatina, sucursala Râmnicu Vâlcea, George Stoica l-a înlocuit pe Cornel Tătuc.

”Principalul criteriu de numire în funcție a noilor ingineri-șefi de uzină a fost experiența în exploatarea hidrocentralelor, uzinele fiind prin excelență entități de producție a energiei electrice. Noii manageri ai uzinelor au ca obiectiv general exploatarea în siguranță a centralelor hidroelectrice din patrimoniu”, se mai afirmă în comunicat.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producător de energie din România, este controlat de stat și acoperă circa o treime din producția națională. Compania se află pentru a doua oară în insolvență din februarie 2014, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Borza se află în conflict cu sindicatele, care îl acuză de incompatibilitate și abuzuri în conducerea societății și a filialelor.

După ieșirea inițială din insolvență, Borza a încasat un onorariu de 2,2 milioane de euro, sumă pe care Guvernul i-o cere înapoi, în contextul revenirii la starea de insolvență.

S.Z.