-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 9:08
No menu items!

Bogaţii vor deveni „cyborgi asemănători zeilor” în următorii 200 de ani

spot_img

Previziunea a fost făcută de un profesor israelian de istorie

oameni

Persoanele bogate se vor transforma într-un nou tip de oameni şi vor deveni „cyborgi asemănători zeilor” în următorii 200 de ani, declanşând astfel „cea mai mare evoluţie din domeniul biologiei” de la apariţia vieţii pe Terra, afirmă un istoric israelian, pentru dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Yuval Noah Harari, profesor de istorie la Universitatea Ebraică din Ierusalim, consideră că această schimbare radicală se va petrece în următoarele două secole. Folosind biotehnologia şi ingineria genetică, persoanele bogate, spune profesorul Harari, se vor transforma într-un nou tip de oameni, nemuritori şi divinizaţi de restul lumii, care vor deţine o putere deplină asupra vieţii şi a morţii.

Istoricul israelian consideră că oamenii sunt incapabili să reziste tentaţiei de „a-şi îmbunătăţi” trupurile. „Suntem programaţi să nu fim mulţumiţi. Chiar şi atunci când oamenii obţin plăcere şi diverse realizări, acestea nu sunt suficiente. Ei vor tot mai mult şi mai mult”, a spus profesorul Harari, în timpul unei prelegeri pe care a susţinut-o recent la Festivalul de Literatură Hay din Ţara Galilor.

Cred că în următorii 200 de ani, homo sapiens se va îmbunătăţi pe sine din punct de vedere fizic până va ajunge un fel de fiinţă divină, fie prin manipulări biologice, fie prin inginerie genetică, creând astfel cyborgi, alcătuiţi din părţi organice şi părţi non-organice. Va fi cea mai mare evoluţie din domeniul biologiei de la apariţia vieţii pe Terra. Nimic nu s-a schimbat cu adevărat din punct de vedere biologic în ultimele 4 miliarde de ani. Însă vom deveni la fel de diferiţi de oamenii de azi pe cât sunt de diferite maimuţele de noi în prezent

Yuval Noah Harari

Istoricul a afirmat că tehnologia care va realiza aceste transformări va fi disponibilă doar persoanelor bogate. „Până acum, societatea a fost ţinută în frâu prin inventarea unor «ficţiuni» precum religie, bani şi ideea drepturilor fundamentale ale omului. Atât timp cât oamenii au crezut că se bazau tot mai mult pe aceşti «zei», au putut fi controlaţi. Însă am văzut în ultimele secole că oamenii au devenit tot mai puternici şi nu mai aveau nevoie de sprijinul acestor Zei”, a declarat Yuval Noah Harari.

El consideră că cel mai interesant loc din lume, dintr-o perspectivă religioasă, nu este Orientul Mijlociu, ci Silicon Valley.

Acolo, în acea regiune din sudul oraşului american San Francisco, oamenii au dezvoltat o „tehno-religie” şi cred că moartea reprezintă „doar o problemă tehnică”. „Acum, ei spun că nu mai au nevoie de Dumnezeu, ci doar de tehnologie”, a adăugat profesorul israelian.

Emanuel Stan