2.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 12:02
No menu items!

Boc, avertisment pentru Ciolacu: „Este cea mai mare greșeală!”

spot_img

Primarul Emil Boc a transmis, vineri, legat despre proiectul de reducere a cheltuielilor bugetare și de modificare a unor taxe și impozite, că „este cea mai mare greșeală” dacă Guvernul „se atinge de IT”.

„Este cea mai mare greșeală dacă se atinge lumea de IT. Aceleași măsură am avut-o și eu pe masă, de a elimina facilitățile din IT și am spus ‘nu, oricât de greu este nu eliminăm ceva ce funcționează în țara asta’. Hai să vedem niște lucruri care funcționează, care aduc valoare adăugată în România, care ne fac competitivi la nivel european, să nu distrugem Cloșca cu puii de aur, dimpotrivă, le-am spus, hai să vedem cum îi putem încuraja și pe alții să atingă aceeași performanță. Și nu s-au atins și s-a demonstrat că am avut dreptate – acest sector este fruntaș în producerea de prosperitate pentru România. Sper să nu se facă această greșeală!”, a afirmat primarul Clujului, la ZIUA LIVE.

„Deocamdată nu sunt aprobate măsurile. Ministrul Boloș a spus că deocamdată am discutat de reducerea de cheltuieli bugetare – ceea ce trebuie făcut. Și astea trebuie făcute cu măsură, echilibrat și să atingă efectul scontat. Înainte de-a te gândi să afectezi mediul privat trebuie să te gândești cum să reduci risipa, asta este primul lucru pe care îl face orice stat normal”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a subliniat că „România are nevoie de reforme structurale, nu de cârpeli” și a remarcat că „după 10 ani ne întoarcem exact la aceeași problemă, exact cu aceași temă și pierdem timp”.

„Am impus când eram premier plafonarea numărului de personal din administratia publică, care și acum este valabila – în funcție de numărul de locuitori, acolo am mai pus un capac, dar la administrația națională nu am reușit să pun, nu am mai avut vreme, dar nici nu a mai pus nimeni, de asta este dezmățul ăsta la agenții și structuri naționale unde poți să angajezi cât vrei că nu ai nicio limită. La administrațiile locale este un plafon din 2011. De astfel de reforme structurale are nevoie România, nu de cârpeli mărunte, de reforme care să reglementeze un domeniu pe termen lung, care sunt pentru țară. Și uite ca peste 10 ani ne întoarcem exact la aceeași problemă, exact cu aceași temă și pierdem timp, în loc să ne ocupăm de alte lucruri – cum să-i aducem pe români acasă, cum să facem țara mai competitivă, cum să aducem fonduri europene de altă natură ca să le putem aplica mai bine în țară, să creem condiții de egalitate a vieții în fiecare colț al României, stăm și povestim de pensii speciale, de cumul pensii cu salariu, de taxe în plus”, a mai spus Boc.

                                                                                                              Adina Silav