Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată încă de săptămâna trecută.
Bilanțul victimelor decedate în urma incendiului din Colectiv era, luni la ora 11.00, de 46. Alți 83 de răniți sunt intrenați în spitalele din București și alții au fost trasferați în străinătate.
Teodora Maftei era la concertul din clubul Colectiv atât în calitate de fotograf oficial al trupei Goodbye to Gravity, cât şi de fan al acesteia. Luni, 2 noiembrie, era programat vernisajul expoziției ei foto, „LONDON UNEDITED”, 23 de imagini din capitala Marii Britanii, neprelucrate în Photoshop. Evenimentul a avut loc în lipsa Teodorei, iar fondurile din vânzarea fotografiilor au fost donate pentru familia care îi era alături, atunci, la spital.
Colegii de la PRO TV au postat, azi, un mesaj extrem de emoționant:
Sunt momente in care si cei mai puternici dintre noi nu pot merge mai departe. Teodora a fost cel mai ambitios om in lupta cu destinul pe care l-am cunoscut vreodata. Cele 7 operatii, dintre care 3 pe creier, nu i-au putut lua zambetul si nici pasiunea fantastica pentru fotografie.
In ultima saptamana, Teo a luptat cu rani imposibile, s-a batut pentru viata ei ca o invingatoare, asa cum o stim. Din pacate insa, corpul ei a avut o limita pe care sufletul n-avea cum sa o inteleaga.
Ramai cu bine, odihneste-te in pace! Sa faci poze multe acolo unde esti, sa ni le arati pe toate cand vom veni si noi!
La cei 36 de ani ai săi, Teodora Maftei nu era la prima încercare dură la care a supus-o viața: a trecut prin 7 intervenții chirurgicale, dintre care trei pe creier.
Teo, așa cum o știau toți jurnaliștii avea și un blog pe care a postat sute de fotografii din călătoriile sale. Iată cum s-a autocaracterizat:
Sunt o jurnalistă din România, stabilită în Bucuresti, specializată în ştiri sportive din 1999. Pasiunea mea pentru fotografie s-a născut mai întâi ca un hobby, apoi a devenit mai serioasă, ajungând să fie un job (uneori fac şi fotografii de PR).În 2011, am absolvit Şcoala de Poetică Fotografică „Francisc Mraz”. În 2008 am avut ocazia de a participa la un atelier de fotografie cu Ami Vitale, iar în 2012 am participat la un atelier internațional în Porto, împreună cu fotografii ale Letoniei, României, Spaniei și Portugaliei, care au fost parte a proiectului Realitatea Ascunsă. Primul meu proiect personal a fost o expoziție pentru persoanele cu cancer, în februarie 2011.teo.photography