Aceleaşi servicii care lasă de dorit, costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, mormane de gunoi, fără locuri de parcare sau cu locuri de parcare la preţ de cameră de 3 stele, sunt concluziile directorului general Control si Supraveghere Piaţă si Armonizare Europeană din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, la final de sezon, în urma controalelor derulate pe Litoral şi în Delta Dunării.
“Am sesizat tarife mari și foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor și chiar și la mâncare. Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob poate chiar cu stațiunile renumite pentru tarifele exorbitante. Mi s-a spus că piața ține…până când?
Este adevărat faptul că anumite prețuri/costuri au crescut (vezi transport etc.), sezonul s-a scurtat , dar…..
– aceleași servicii care lasă de dorit.
– costuri nejustificate
– personal nepregătit, extenuat și irascibil
– atitudine sfidătoare
– patroni care nu înțeleg relația serviciu/cost/respect
– dughenizare, aplecătoare pe post de spații comerciale (unele ar vrea să deservească chiar și alimentație publică)”, a scris Paul Anghel, miercuri, pe Facebook.
Despre staţiuni, cu excepţia Constanţei şi a Staţiunii Mamaia, Paul Anghel afirmă că au ”trotuare neterminate, străzi găurite, capace de canal pe post de jaloane, mormane de gunoi”, absenţa locurilor de parcare sau ”locuri de parcare plătibile la preţ de camera de 3 stele”.
”Evident, nu generalizez. Probabil există şi excepţii (ghinionul meu că nu le-am întâlnit). Îmi pare rău, în continuare, pentru cei care înţeleg ce înseamnă TURISMUL, pentru cei care au muncit 30 de ani să dezvolte acest segment, pentru cei care au investit şi depus eforturi enorme. Se pare că aceştia au rămas şi ei tot excepţii!”, precizează directorul general în ANPC.
Bilanţul controalelor ANPC pe Litoral şi Delta Dunării:
-Au fost efectuate peste 1.250 de acţiuni de control la operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în zonă.
– Au fost aplicate circa 1.100 de avertismente şi 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane de lei.
-Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de circa 950.000 lei.
– Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de aproximativ 450.000 lei
-A fost oprită temporar prestarea serviciului în 84 de unităţi
– În cazul a 3 operatori economici a fost propusă închiderea temporară a unităţii, până la 6 luni.
Adina Silav