Migdalele provin din Asia Centrală, iar în zona mediteraneană au fost cultivate din timpuri străvechi. Biblia vorbeşte despre creanga lui Aaron care a înflorit şi a rodit semnul binecuvântării lui Dumnezeu. Migdala reprezintă virginitatea, fiind folosită ca binecuvântare maritală.
Fructele preferate ale egiptenilor, migdalele sunt prezente în diverse ritualuri si leacuri naturiste. În timp, migdalele au ocupat loc în tradiţii, nutriţie şi cosmetică. În Italia, acestea sunt oferite la nunta mirilor, pentru prosperitate, sănătate şi noroc. În alte ţări, sâmburii capătă roluri mistice de alungare a bolilor.
Egiptenii au pus migdale în mormântul faraonului Tutankamon, pentru a avea hrană în viaţa de după moarte. În 1700, călugării franciscani au adus migdalul din Spania în California. Statele Unite deţin cea mai mare parte a producţiei de migdale la nivel mondial, dar cantităţi însemnate sunt cultivate şi în Spania, Turcia, Grecia şi Italia.
La începutul secolului al douăzecilea, vindecătorul Edgar Cayce, supranumit „profetul adormit”, recomanda bolnavilor de cancer să mănânce zilnic câteva migdale, fructe despre care ştia că au puternice proprietăţi antitumorale. De asemenea, recomanda migdale în caz de tuberculoză, bronşită, insuficienţă hepatică, anemii, scleroză în plăci, constipaţie, litiaze renale şi urinare.
Aroma şi gustul migdalelor sunt de neînlocuit la prăjituri. Consumul migdalelor reduce riscul de infarct, diabet zaharat, naştere prematură, infecţii virale, răceală şi gripă. Migdalele înfrumuseţează pielea şi părul şi menţin dinţii sănătoşi. Pentru hidratarea şi tonifierea pielii se recomandă masajul cu ulei de migdale.
Migdalele conţin: glucide şi lipide sănătoase, tocoferol – vitamina E, vitamina A, flavonoizi – antioxidanţi, fibre, proteine, magneziu, calciu, cupru, sodiu, potasiu, zinc, fosfor, fier, acid folic, vitamine din complexul B.
C.N.