-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:51
No menu items!

Beneficiile ceaiului alb

spot_img

Ceaiul alb

Chinezii cultivă şi consumă ceaiul alb de peste o mie de ani. Crescut şi recoltat aproape în totalitate în provincia Fujian a Chinei, ceaiul alb provine din planta de ceai Camellia sinensis. Mugurii proaspeţi şi frunzele tinere ale plantei se usucă la lumina naturală a soarelui, pentru a-şi păstra proprietăţile antioxidante. Astfel, se păstrează savoarea delicată şi componentele responsabile pentru efectele asupra sănătăţii. Cel mai puţin procesat ceai, are multiple beneficii pentru organism:

  • previne diferite forme ale cancerului de colon, prostată şi stomac, datorită flavonoidelor conţinute, care inhibă apariţia şi dezvoltarea celulelor nocive;
  • ajută corpul să se protejeze de efectele negative ale radicalilor liberi şi încetineşte efectul de îmbătrânire a pielii;
  • îmbunătăţeşte funcţia arterială şi întăreşte vasele de sânge, reducând riscul de accidente vasculare cerebrale şi menţinând tensiunea arterială normală;
  • menţine sănătatea inimii, scăzând nivelul colesterolului, fluidizând sângele şi scăzând tensiunea, prevenind, astfel, riscul apariţiei infarcturilor şi îmbunătăţind funcţiile întregului sistem circulator;
  • ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge prin catechinele conţinute, care cresc nivelul colesterolului folositor şi-l reduc pe cel periculos, iar arterele rămân curate, fără a se îngroşa, neformându-se blocaje ale sângelui;
  • menţine pielea sănătoasă şi strălucitoare, eliminând radicalii liberi care afectează pielea şi limitează efectele stresului, frigului şi arsurilor solare;
  • creşte densitatea oaselor, fortificându-le şi tonifiază organismul suferinzilor de boli ale oaselor, precum osteoporoza şi artrita;
  • reduce nivelul zahărului din sânge, echilibrând simptomele de diabet;
  • menţine dinţii şi gingiile sănătoase şi puternice, înlăturând bacteriile cauzatoare de respiraţie urât mirositoare, slăbire a dinţilor şi apariţie a tartrului, datorită fluoridelor şi nutrienţilor conţinuţi;
  • antibacterian şi antiviral, întăreşte sistemul imunitar şi protejează împotriva atacurilor virale şi bacteriene, fiind foarte eficient împotriva răcelii şi a gripei;

Roxana Mera