Cinci motive ca să mănânci ananas
Ananasul conține foarte puţine calorii şi multe fibre solubile şi insolubile, care reglează tranzitul intestinal, ajutând astfel la combaterea constipaţiei şi obezității. Însă, beneficiile ananasului rămân exclusive pentru fructul proaspăt, deoarece în fructul conservat există zahăr. Astfel, toate beneficiile nutritive din fruct se înjumătățesc, iar singurele care rămân nealterate în ananasul conservat sunt fibrele.
Iată 5 beneficii ale ananasului:
- Poate fi combinat în toate salatele cu frunze verzi, nu doar în salate de fructe: se pretează perfect să fie mâncat combinat (cu frunzele de spanac, de salată verde și rucola) sau poate fi făcut suc. Fructul merge foarte bine cu iaurt și lapte bătut, poate fi adăugat în cereale, este foarte bun rece, dar și la temperatura camerei.
- Este foarte bogat în antioxidanți și vitamina C: două felii de ananas (fiecare de grosimea unui deget) aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C, fiind astfel ideal în dieta copiilor.
- Conține un număr foarte mic de calorii într-o porție: două felii de ananas nu au mai mult de 100 de calorii. Fructul este recomandat persoanelor care sunt la dietă, care au diabet sau un stomac sensibil. Ananasul taie pofta de mâncare și conține un ingredient minune care ajută la scăderea în greutate.
- Este special prin conținutul de bromelaina (ingredientul minune): este o enzimă vegetală care are o puternică acțiune antiinflamatorie, fiind eficientă atât în vindecarea rapidă a răcelilor, cât si în dispariția edemelor. Bromelaina ajută în tratarea celulitei și a durerilor osteoarticulare.
- Este bogat în fibre, fiind astfel o resursă importantă de sănătate: anansul copt poate fi folosit alături de pui, dar poate fi și fiert în aburi. Merge perfect în prăjituri și în orez cu lapte, este foarte bun pus pe grătar și mâncat cu iaurt și cu un strop de miere.
D.M.