Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 100 gr biscuiți,
- 200 gr caramele,
- 3 linguri smântână lichidă,
- 65 gr unt,
- 150 gr ciocolată neagră.
Mod de preparare:
Biscuiții se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu ajutorul unei mașini de tocat și se amestecă cu untul topit. Se trece apoi în formă și se presează cu o linguriță sau presă, ușor, astfel încât să nu rămână spațiu gol și se dă la rece pentru 20 minute.
Între timp, caramelele se topesc la bain-marie cu 2 linguri smântână lichidă. Se amestecă bine, până se transformă într-un sirop. Nu se ține mai mult de 10 minute la bain-marie, deoarece caramelul se va întări prea tare.
Scoatem blatul de biscuite de la frigider și se toarnă peste amestecul de caramel.
Se întinde bine, pe toată suprafața, apoi se dă la rece pentru 2 ore.
Când caramelul s-a întărit peste biscuite, se scoate de la frigider și se taie în batoane.
Ciocolata se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu un cuțit și se topește la bain-marie, se amestecă cu o lingură de smântână lichidă și se toarnă peste batoanele de caramel.
Se dă la rece, până se întărește ciocolata peste batoane.
Un desert rapid și ușor de pregătit…
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa