Proprietarii de puburi din pfocarele COVID-19 din Anglia se gândeau, marți, la o întrebare care ar putea decide dacă supraviețuiesc sau se scufundă din cauza blocării coronavirusului: când este un pub un pub și când devine un restaurant?, transmite Reuters.
Întrebarea a stârnit o discuție bizară cu privire la unele dintre gustările preferate din Anglia: cartofii prăjiți, cipsurile și jumpării de porc – nu sunt considerate o masă, potrivit unui oficial guvernamental chestionat cu privire la statutul delicateselor.
Dar un produs de patiserie din Cornish, o plăcintă de carne și legume mult iubită, care datează din vechile mine din Anglia, contează ca o masă.
Premierul Boris Johnson a introdus luni un nou sistem de restricții pe niveluri pentru Anglia, cu Liverpool și Merseyside înconjurător plasate la cel mai înalt nivel, cu pub-uri închise, pentru a reduce accelerarea cazurilor COVID-19.
Dar, conform sfaturilor publicate de guvern, puburile pot rămâne deschise în astfel de zone „unde funcționează ca și cum ar fi un restaurant – ceea ce înseamnă să servească mese substanțiale, cum ar fi prânzul principal sau cina”.
Astfel de pub-restaurante pot servi alcool doar ca parte a unei astfel de mese, conform sfaturilor guvernului.
Secretarul pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat că o masă substanțială era clară – și nu a inclus gustări precum jumări de porc sau chipsuri, dar a inclus plăcinta din Cornish și, eventual, chifle de cârnați.
„O masă substanțială înseamnă tipul de masă pe care l-ați lua pentru prânz sau felul de masă pe care l-ați avea pentru cină – o masă adecvată. Nu înseamnă un pachet de chipsuri sau o farfurie de chipsuri sau o pungă de jumări de porc ”, a declarat Jenrick pentru Sky.
Întrebat de reporteri marți, Jenrick a fost de acord că un Cornish Pasty cu chipsuri sau salată ar însemna o masă substanțială.
„Aceasta este o masă normală”, a declarat Jenrick pentru LBC. „Oamenii care conduc de fapt puburi și baruri vor fi familiarizați cu acest lucru și vor ști cum să opereze acest lucru.”
British Beer & Pub Association (BBPA), un grup de lobby pentru fabrici de bere și pub-uri, a declarat că aproximativ 970 de pub-uri vor fi afectate de anunțul lui Johnson.
„Identificarea cârciunilor pentru închidere și restricții suplimentare este pur și simplu o decizie greșită și extrem de nedreaptă”, a spus CEO-ul BBPA, Emma McClarkin. „Dacă guvernul va merge cu adevărat înainte și va forța o mare parte din sectorul nostru să închidă, atunci va fi nevoie de un pachet financiar de sprijin mult mai puternic.”