Aurelia Cristea, ministrul propus de premierul Victor Ponta pentru Dialog Social, nu știe cine sunt cei cu care ar trebui să poarte acest dialog. Cu toate acestea, Cristea a primit, marți, în comisiile reunite de muncă şi protecţie socială, aviz pozitiv pentru a ocupa fotoliul de ministru, fiind validată cu 30 de voturi „pentru” şi 16 „împotrivă”.
La audierea în comisii, Cristea a spus că are printre priorităţi dezvoltarea dialogului social la nivel local şi creşterea capacităţii de expertiză a membrilor din comisiile de dialog social, dorind ca aceştia să participe inclusiv la cursuri de comunicare şi de mediatori. Ea a ținut să adauge că va continua tot ce s-a întreprins la minister pentru găsirea de soluţii privind modificarea Legii dialogului social, spunând că va încerca să identifice aceste soluţii până în septembrie.
Parlamentarii din opoziţie au vrut să ştie dacă ministrul propus pentru dialog social va susţine modificarea Codul muncii, Aurelia Cristea spunând că orice modificare trebuie să plece de la propuneri argumentate. Cristea a precizat că a apreciat întotdeauna modelul german de dialog social, pe care va încerca să-l implementeze în mandatul său.
Senatorul Marin Cotescu (PNL), membru al Comisiei de muncă, i-a adresat Aureliei Cristea o serie de întrebări legate de CV-ul ei. Printre altele, senatorul a dorit să ştie de ce viitorul ministru a terminat liceul în 1986 şi a început facultatea abia în 1998. Cristea a răspuns că şi-a crescut mai întâi copiii şi apoi şi-a continuat studiile.
Cotescu nu s-a oprit însă aici și i-a cerut viitorului ministru să dea cel puţin trei nume din rândul sindicatelor, patronatelor şi al organizațiilor nonguvernamentale cu care ar urma să discute. Aurelia Cristea nu a reușit, însă, să pronunțe nici măcar un singur nume și a preferat să schimbe subiectul.
CITEȘTE ȘI: Ministru bogat în Guvernul Ponta III: Aurelia Cristea – patru ani în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor
Raluca Dan