4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 15:37
No menu items!

ATENȚIE! Pacienții români cu COVID-19, tratați cu un medicament considerat dăunător în Anglia și eliminat. DOCUMENT EXCLUSIV

spot_img

Medicii Serviciului Național de Sănătate Publică din Anglia nu mai au voie, de luni, să folosească în tratamentul COVID-19 alte medicamente decât cele care s-au dovedit benefice în cadrul studiilor clinice.

Autoritățile din Marea Britanie au luat această decizie în condițiile în care, de la debutul pandemiei, au înregistrat nu mai puțin de 11.329 decese cauzate de COVID-19. România tratează COVID-19 cu Clorochină încă din 23 martie, prin ordinul Ministrului Sănătății privind PROTOCOLUL de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2. Un studiu clinic din Anglia arată că clorochina dă complicații pulmonare pacienților cu COVID-19. 

Un studiu clinic cu privire la utilizarea Hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19 a fost publicat, luni, de New England Journal of Medicine. Documentul arată că administrarea hidroxiclorochinei a fost „asociată cu o nevoie de creștere a nivelului de suport respirator, comparativ cu pacienții care nu au primit hidroxiclorochina”. 

Rezultatele studiului clinic se bazează pe reacția subiecților adulți consecutivi internați pentru pneumonie virală secundară SARS-CoV-2 (cu reacția în lanț a polimerazei) în ultimele două săptămâni ale lunii martie 2020. Cei care au început tratamentul cu hidroxiclorochina și îngrijirea de susținere au fost comparați cu cei care primeau numai îngrijirea de sprijin. Punctul final al studiului l-a reprezentat efectul utilizării hidroxiclorochinei asupra necesității creșterii suportului respirator, modificarea numărului de limfocite și modificarea raportului neutrofil-limfocitelor.

CITIȚI AICI DOCUMENTUL OFICIAL

Prin urmare, schema de tratament pentru COVID-19 în Marea Britanie conține:

1. Interferon nebulizare, dexametazonă;

2. Paracetamol, antibiotice, simptomatice;

3. Azitromicina;

4. Kaletra;

5. Remdesivir.

Prin comparație, România pare să utilizeze o supramedicație pentru COVID-19. Schema de protocol medical a Spitalului de Boli Infecționase și Tropicale dr. Victor Babeș arată că medicii români intervin cu hidroxoclorochina în toate cazurile de pacienți cu confirmare virusologică Sars-Cov-2, indiferent de forma de manifestare. La acest tratament de bază se adaugă Lopinavir/Ritonavir, corticoterapie și Remdemsivir – toate pe lista de incertitudini în tratamentul COVID-19, conform revistei Nature

CITIȚI AICI SCHEMA DE TRATAMENT DIN ROMÂNIA